Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Sporten en genieten, ideale combinatie
Alle artikels

Na sporten komt genieten

Ben jij een gedreven sporter, maar hou je ook van cultuur en natuur? Sluit je volgende loopevenement of fietsroute af met een namiddag -of weekendje- ontspannen. Koersen door het Vlaamse landschap, een Nature Urban Trail met bloesemdigestief of fietsen langs impressionante architectuur. Combineer inspanning en ontspanning met deze tips.

Koersen door de Vlaamse Ardennen

Als Vlaanderen koers is, zijn de Vlaamse Ardennen koers in het kwadraat. Zoveel koersen. Zoveel hellingen. Zoveel kasseistroken. Zoveel wielercafés. Zoveel verhalen ook. De gratis Bahamontes koerskaart verklapt een eigenzinnige selectie cafés, monumenten, kasseien en hellingen die je kan ontdekken in het prachtige decor van de Ronde van Vlaanderen. Les je dorst met een deugddoend biertje in het authentiek café d’Oude Hoeve in Kwaremont. Na de kuitenbijters en kinderkopjes breng je in Oudenaarde een bezoekje aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

In de bandensporen van Sven Nys

Fiets langs de mooiste landschappen van het Hageland en bereid je voor op een pittig traject. Doe net zoals Sven Nys en leef je uit op zijn favoriete trainingsparcours. De sportieve fietslus van 93 km werd door Sven eigenhandig uitgetekend. Onderweg koers je langs tal van bezienswaardigheden van het Hageland zoals het Kasteel van Horst, het standbeeld van Eddy Merckx en de vele fruit- en wijngaarden van de streek. Kom op adem in eetcafé Velo en laat je onderdompelen in de wereld van cyclocross in het belevingscentrum. De uitstap voor elke fietsfanaat.

Sporten en aperitieven tussen de bloesems

In Borgloon loop je tijdens de Nature Urban Trail op 14 april langs beeldige locaties in Haspengouwen. Geen nood, een marathon hoef je niet te lopen. Je kiest tussen een parcours van 12 of 7 km door de groene natuur van Limburg. De opbrengst van dit sportevenement gaat integraal naar het goede doel 't Vincentje Borgloon. Nadien laat je je benen rusten met een drankje tussen de bloesems. Huur een elektrische fiets of scooter en rijd richting de bloesembar Loonse Loungebar 66 of de pop-up wijnbar Gilde der Loonse Wynluyden. Heerlijk sippen middenin de bloesems.

De Vlaamse wielerklassieker of Antwerpse architectuur

Droom je ervan ooit eens met de Ronde van Vlaanderen mee te rijden? Dit is je kans! Dit jaar vertrekt Vlaanderens Mooiste op 7 april in Antwerpen. Die fietsroute is beter bekend als De Ronde van Vlaanderen voor ervaren wielertoeristen, gezinnen en nieuwsgierigen. Niet-professionele wielrenners dus. Koppel een mini citytrip naar Antwerpen aan je fietsroute. Borrelen in de lentezon op een van de talloze terrasjes of bezoek het MAS, Rubenshuis of Museum Plantin-Moretus. Liever sporten en ontspannen tegelijkertijd? Fiets gemoedelijk langs de architectuurroute. Fotografe Noortje Palmers geeft je onderweg tips om de architectonische parels van ’t stad beeldig te fotograferen.

Wielrennen en relaxen in de Westhoek

In West-Vlaanderen word je verwend met een splinternieuwe fietsroute: Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Het parcours is niet min. Je legt maar liefst 80 km af door het Vlaamse en Franse Heuvelland en trotseert 11 stevige hellingen met meer dan 1000 hoogtemeters. Maak er een weekendje van en rust uit in de Westhoek. De charmante erfgoedsteden zoals Ieper, Veurne en Poperinge ontvangen je met open armen. Ook op vlak van gastronomie kom je hier niets tekort. Geniet van streekproducten en een keuken met invloeden van de zee. 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in