Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
De Everglades of Herentals?

Mysterieus wandelen in de Kempen

Als de ochtendzon een sluier van fijne mist over het Kempense landschap werpt, waan je je in de Everglades. Een heerlijk winters wandellandschap met zandduinen en belevingsbossen, vijvers en kronkelende beekjes. En dichterbij dan je denkt.

Net buiten het historische stadje Herentals werpt de winterkou een dunne witte laag over het Peertsbos. Het lijkt wel een sprookjeswereld, met groene dennenbomen in lichtbruin woestijnzand, vijvers vol leven, en dikke eiken en beuken. In de verte stuurt een specht zijn roffelgeluiden over het bos uit en een boomklever zoekt behendig zijn weg tussen de takken. Een wandeling is hier altijd een verademing.

Een wandelland vol verrassingen

Krijg je niet genoeg van dit mysterieuze landschap? Het Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug neemt je mee langs de mooiste hoeken van de Kempen in Retie, Herentals en Kasterlee. Goed voor 315 kilometer aan wandelwegen. Volg de kronkelende Nete door duinen als in de Sahara, de altijd groene dennenbossen komen recht uit Canada en de vijvers en beekjes ademen de atmosfeer van de Everglades. Stap de vogelkijkhut van de Snepkensvijver binnen – het oudste natuurreservaat van Vlaanderen! – en speur naar de watervogels in het zacht purperen landschap vol gagelstruiken.

Zondagse winterwandelingen

Geen idee waar je jouw ontdekkingstocht begint? Volg dan gewoon de gids. Elke zondag neemt die je mee op een wondere winterwandeling, de hele winter lang.

Moe na een lange winterwandeling? Kom op adem in hartje Kempen.

De gezelligste logies in de Kempen