Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Tim Burton

Mysterie, fantasie en mode, drie expo’s die je niet mag missen

Van de wonderlijke fantasiewereld van filmmaker Tim Burton tot het 5000 jaar oude mysterie van Stonehenge en de fascinatie van mode met de eeuwige jeugd. Deze expo’s mag je dit najaar zeker niet missen in Limburg.

In het hoofd van Tim Burton
Hoe wonderlijk moet het eraan toe gaan in het hoofd van filmmaker Tim Burton? De man van films als Batman, The Nightmare Before Christmas en Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. De expo The World of Tim Burton dompelde je onder in zijn wereld met tekeningen, notaboekjes, schilderijen, foto’s, poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturen. Na New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag komt deze tentoonstelling nu naar C-mine in Genk.

Van 15 augustus tot 28 november 2018.

Het mysterie van Stonehenge ontrafeld
Er hangt een waas van geheimzinnigheid over Stonehenge, het mythische monument op de vlakte van Zuid-Engeland. Wie bouwde dit megalithische bouwwerk 5000 jaar geleden? Hoe deden ze het? En vooral: waarom? Een grootschalig wetenschappelijk onderzoek ontrafelde het mysterie. Kom de geheimen van Stonehenge ontdekken in het Gallo-Romeins museum in Tongeren.

Van 13 oktober 2018 tot 21 april 2019.

Eeuwig jong, dankzij de mode
We hunkeren ons hele leven naar de korte periode van onze jeugd. In kleding vinden we dat jeugdige gevoel terug, kijk maar naar de alomtegenwoordigheid van sneakers en hoodies. Mode-iconen als Walter Van Beirendonck, Viktor & Rolf, maar ook Gucci en Moschino verwijzen vaak speels naar de kinderwereld in hun ontwerpen voor volwassenen. De expo Forever Young in het Modemuseum Hasselt vertelt dit fascinerende verhaal met historische en hedendaagse kleding, in combinatie met film en fotografie van onder meer Corinne Day, Tim Walker en Luis Monteiro.

Nog tot 2 september 2018.

Blijven logeren na je bezoek? Laat je fantasie op hol slaan tijdens een originele overnachting.

Logeren in de buurt van Genk