Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Retie
Alle artikels

Muzikaal, avontuurlijk en prinsheerlijk Retie

Ken jij de heilige Gregorius De Grote? Waarschijnlijk niet, maar in het Kempense Retie vieren ze de patroonheilige van de schoolgaande jeugd nog elke jaar. Op zijn feestdag trekken de kinderen zingend de straat, blazen op koehoorns en verzamelen snoep. Een unieke traditie die volgens Iedereen Beroemd een eigen pagina op Wikipedia verdient.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 5

Muzikaal, avontuurlijk en prinsheerlijk Retie

Ken jij de heilige Gregorius De Grote? Waarschijnlijk niet, maar in het Kempense Retie vieren ze de patroonheilige van de schoolgaande jeugd nog elk jaar. Op zijn feestdag trekken de kinderen zingend de straat op, blazen op koehoorns en verzamelen snoep. Een unieke traditie die volgens Iedereen Beroemd een eigen pagina op Wikipedia verdient.

Ontdek in de buurt

Kanovaren op de Kleine Nete

De Watermolen van Retie (1) vormt het sfeervolle startpunt voor een kanotocht op de Kleine Nete. Deze rustige rivier maakt de tocht ook geschikt voor kinderen. De stroming neemt je mee door idyllische landschappen en fraaie natuurgebieden.

 

Een wandeling voor heksenvoetjes

Het Hekselienpad (2) is een avontuurlijke wandeling die zeker in de smaak zal vallen van jonge wandelaars. Gebaseerd op de boeken van lokale schrijfster en illustrator An Melis, kom je onderweg leuke opdrachtjes tegen op de kronkelige paden, bruggetjes en hooilanden. Het verborgen moeras voert je diep het bos in tot aan het heksenspeelplekje. Bij het gemeentehuis of de watermolen kan je de brochure kopen, maar je kan ook gebruik maken van de gratis izi.TRAVEL-app.

Sporten en genieten in de natuur

Maar liefst 215 ha vind je in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark (3). Je kan er rustig wandelen of stevig joggen tussen de bossen, weilanden en waterpartijen. Nieuwsgierige geesten kunnen met een veldkoffer de natuur bestuderen of vogels spotten vanuit de kijkhut.

Een heerlijke nachtrust in de buurt van Retie

Voor een ontspannen vakantie kan je terecht in hotel Corsendonk De Linde (4) dat naast 64 comfortabele kamers ook vele recreatiemogelijkheden biedt. Groepjes tot 6 personen komen tot rust tussen de dieren bij vakantieverblijf Beestenboel (5). Idyllisch overnachten kan bij B&B ’s Heerenhoef (6). Een ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars is hotel Alauda (7).

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in