Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
haspengouw bloesems

Mis de Haspengouwse bloesempracht niet

Wanneer start de lente? Niet bij de eerste zwaluw, maar wanneer de eerste bloesemknopjes van Haspengouw openbarsten en ze de hele streek langzaam maar zeker kleuren in een zee van prachtige witte en roze tinten.

Het moet ergens in april zijn wanneer dat eerste bloesembloemetje zich opent en op zoek gaat naar de prille lentezon. De hele streek verandert dan in een glooiende bloesemzee. Een wondermooi schouwspel van de natuur. Het is heerlijk om door die geuren en kleuren de wintermoeheid van je af te fietsen of wandelen.

Bloesembelevingen

De fruittelers zorgen voor rondleidingen, proeverijen, muziek en animatie. Want ook zij hebben iets te vieren. De hele streek bruist van de activiteiten, fietsevenementen, picknicks, Vespatochten en fruitterrassen. Blader door de Bloesem- en Oogstbrochure en begin alvast te plannen. Wil je weten of de bloesems al open zijn? Check het op de Bloesemmeter.

Plukvers fruit

Wanneer de zomer op zijn eind loopt, kom je gewoon terug. Want dan hangt het plukrijpe fruit aan de takken. Appels, peren, bessen en ander lekkers. Blijf een weekendje hangen en geniet van deze streek vol mooie kerkdorpjes, machtige kastelen, vierkantshoeves en levendige stadjes.

Blijf een nachtje slapen tussen de bloesempracht van Limburg.

Logeer tussen de bloesems