Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Abdij
Alle artikels

Mirakels en trappisten in de abdijen van Limburg

Kies je voor een schuimend trappistenbier of een ingetogen bezinning? Het panorama op de abdijtoren of de duisternis van de crypte? De geur van 500 verschillende kruiden of de miraculeuze stoel van Sint-Lutgardis? Laat je verrassen door de abdijen van Limburg.

Proef de trappist van de Achelse Kluis

Binnen de abdijmuren is de Achelse Kluis een oord van gebed, stilte en bezinning, maar niet in de stallen. Daar vind je de herberg van de abdij en vloeit de Achelse Trappist rijkelijk. Proef het authentieke trappistenbier in zijn bruine en blonde variant, telkens met 8 en 9,5% alcohol. De minder zware versie van het vat vind je nergens anders dan hier. Laat het je smaken!

De vrouwen van Herkenrode

Stap door 600 jaar geschiedenis van de grootste en machtigste vrouwenabdij van de Nederlanden in Hasselt. Snuif nadien de geuren op in de kruiden- en inspiratietuin waar meer dan 500 verschillende kruiden en kruidachtige planten staan. En dan op stap, want er wachten je 100 hectare aan natuurgebied rond de abdij.

De miraculeuze stoel van Mariënlof

Zet je op de 12de-eeuwse koorstoel van de heilige Lutgardis in Abdij Mariënlof in Borgloon. Volgens de legende raakt elke vrouw die op deze stoel zit binnen het jaar zwanger. Hebben de kruisheren van deze abdij uit 1438 daar misschien iets mee te maken? Vandaag is deze knappe abdij de thuis van de cisterciënzerzusters en die heten je graag welkom.

Hoog boven en diep onder Sint-Truiden

Hét uitzicht over Sint-Truiden? Dat heb je vanop de duizend jaar oude abdijtoren in het centrum van de stad: 196 treden hoog met vijf rust- en ervaringsplatforms onderweg. Daal nadien af in de crypte onder de 11de-eeuwse romaanse kerk. Te luguber? De Academiezaal met zijn hemelse akoestiek is één van de mooiste zalen van België.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in