Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie

Mindful wandelen in het Meetjesland

Experts gooien graag met dure termen als het over het innerlijke gaat. Maar wist je dat een wandeling in de natuur ook al veel kan doen om dat overvolle hoofd weer helemaal vrij te maken? Wie het lef heeft de rat race eventjes in de koelkast te steken, krijgt er vaak een heleboel inzichten voor terug. Gratis!

Niet vertrouwd met mindfulness? Dan is de ‘Mindful Walk’ in het prachtige Sint-Laureins in het Meetjesland de ideale instap. Het is een magnifieke wandeling langs het typisch Meetjeslandse krekengebied. De rustige vrouwenstem die je tijdens je wandeling begeleidt, past helemaal in het plaatje. Je hebt wel een smartphone of tablet nodig om de geluidsfragmenten af te spelen. Je  kan de route en geluidsfragmenten gemakkelijk vinden via de RouteYou-app of downloaden op de site van Toerisme Meetjesland.

*Start: Knooppunt 83, Sint-Jansstraat 132, Sint-Laureins

*Volg knooppunten 83 – 72 – 26 – 24 – 25 – 83

Even stilstaan bij jezelf
Mindfulnesscoach en personal trainer Petra Neyt ontwierp de route. Ze sprak ook de begeleidende twintig geluidsfragmenten in. Onderweg sta je regelmatig stil, bij de natuur maar evengoed bij jezelf. De route volgt vooral verharde paden via de knooppunten. Aan het Leopoldkanaal ligt een overzetbootje klaar.

Yoga-oefeningen
Wie nog verder wil relaxen, kan in het nabijgelegen Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek het yogapad aandoen.

Een tip voor een leuke stop is het palingrestaurant Polderzicht in het piepkleine Sint-Jan-In-Eremo midden in het krekengebied. Ook in de buurt: in restaurant de Warande in Bentille kun je uitgebreid en gastronomisch tafelen.

Er zijn een tiental logeeradresjes in het landelijke Sint-Laureins waar de gastheer of gastvrouw je nog wat langer tot rust laat komen.

Verrassende logies in het prachtige krekengebied van het Meetjesland.

Logeren in het Meetjesland