Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Alle artikels

Mindful wandelen in het Meetjesland

Experts gooien graag met dure termen als het over het innerlijke gaat. Maar wist je dat een wandeling in de natuur ook al veel kan doen om dat overvolle hoofd weer helemaal vrij te maken? Wie het lef heeft de rat race eventjes in de koelkast te steken, krijgt er vaak een heleboel inzichten voor terug. Gratis!

Niet vertrouwd met mindfulness? Dan is de ‘Mindful Walk’ in het prachtige Sint-Laureins in het Meetjesland de ideale instap. Het is een magnifieke wandeling langs het typisch Meetjeslandse krekengebied. De rustige vrouwenstem die je tijdens je wandeling begeleidt, past helemaal in het plaatje. Je hebt wel een smartphone of tablet nodig om de geluidsfragmenten af te spelen. Je  kan de route en geluidsfragmenten gemakkelijk vinden via de RouteYou-app of downloaden op de site van Toerisme Meetjesland.

*Start: Knooppunt 83, Sint-Jansstraat 132, Sint-Laureins

*Volg knooppunten 83 – 72 – 26 – 24 – 25 – 83

Even stilstaan bij jezelf

Mindfulnesscoach en personal trainer Petra Neyt ontwierp de route. Ze sprak ook de begeleidende twintig geluidsfragmenten in. Onderweg sta je regelmatig stil, bij de natuur maar evengoed bij jezelf. De route volgt vooral verharde paden via de knooppunten. Aan het Leopoldkanaal ligt een overzetbootje klaar.

Yoga-oefeningen

Wie nog verder wil relaxen, kan in het nabijgelegen Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek het yogapad aandoen.

Een tip voor een leuke stop is het palingrestaurant Polderzicht in het piepkleine Sint-Jan-In-Eremo midden in het krekengebied. Ook in de buurt: in restaurant de Warande in Bentille kun je uitgebreid en gastronomisch tafelen.

Er zijn een tiental logeeradresjes in het landelijke Sint-Laureins waar de gastheer of gastvrouw je nog wat langer tot rust laat komen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in