Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Met Sven Nys de Balenberg op

Racen doet Sven Nys niet meer, maar zijn liefde voor cyclocross deelt hij graag met iedereen die ‘zijn’ Balenberg in Tremelo bezoekt. In het Sven Nys Cycling Center kom je echt alles te weten over het offroad fietsen. Leuk om naar te kijken, maar vooral om te doen!

Geraak jij met de fiets door de zandbak? Herken je de kampioenentruitjes boven je hoofd? En match je het bandenprofiel aan de juiste ondergrond? Het belevingscentrum op de top van de Balenberg is er voor iedereen met een hart voor het veldrijden. Ook voor kinderen, zij leven zich uit met toffe doe-opdrachten. In eetcafé Velo op de bovenste verdieping kijk je uit over het cyclocrossparcours en de streek.

En dan, het echte werk

Op de flanken van de Balenberg ligt het parcours van De Grote Prijs Sven Nys. Ga jij de uitdaging aan? Doe gerust, het parcours is open voor iedereen. En er vallen nog meer parcours uit te proberen, zoals een stevige mountainbikelus en een rits uitdagende bmx- en trialparcours. Ja, je zal vallen en vuil zijn, maar er zijn douches voor jezelf en je fiets. Op afspraak kan je trouwens ter plaatse een professionele tweewieler huren.

Met Sven Nys als leraar

Op de Sven Nys Academy leert de grootmeester je zelf de kneepjes van het cyclocrossvak. Vlot schakelen, je evenwicht gebruiken, de juiste stuurtechniek, klimmen en afdalen, het komt allemaal aan bod. Tijdens de vakantiemaanden zijn er toffe sportkampen voor kinderen van 7 tot 14 jaar.

In de buurt het Sven Nys Cycling Center

Maak er een heel fietsdagje van: het Sven Nys Cycling Center in Baal sluit aan op het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de mountainbikeroutes van Sport Vlaanderen. Onze tip: combineer je bezoek met de Sven Nys Cycling Route. De route van 90 kilometer was jarenlang zijn geliefde trainingsparcours. Liever te voet? De Balenbergwandeling is een aanrader!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in