Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
doepakket Fruitbeeldig
Alle artikels

Met de fiets langs een fruitbeeldig familieparcours

Met een fietstas vol attributen en een doeboekje op kindermaat trek je door Kortenaken, Geetbets, Linter en Zoutleeuw, het hart van de Hagelandse Fruitstreek. Een fruitbeeldig familieparcours vol plezier, creativiteit en verrassingen.

Fiets van knooppunt naar knooppunt met de familie fietsroute en val van de ene verbazing in de andere. Niet alleen omdat de Hagelandse fruitstreek zo wondermooi is, maar omdat er achter elke hoek een bijzondere kunstinstallatie tussen de fruitbomen kan opduiken. Ga voor de volledige 32 kilometer of kies voor een van de twee kleinere lussen van 17,5 of 20 kilometer.

Speelkunst
In je fietstas vind je knutselmateriaal en andere nuttige spullen om je creatief uit te leven bij vier speelse kunstinstallaties. Hang je wenslint aan de deur van het Sint-Odulphuskapelletje in Zoutleeuw, boetseer je eigen geluksbrenger in Provinciedomein Het Vinne, weef je kunstwerkje in het weefraam in Geetbets en versier de roze loper met bloemtekeningen in Kortenaken.

Ode aan de fruitteelt
Je fietst ook langs drie kunstwerken als ode aan de fruitteelt. In Zoutleeuw puf je uit in het grote ‘Klokhuis’ van kunstenaar David Hoppenbrouwers. In Hogen – bij Geetbets - mag je ongegeneerd klauteren op ‘Pretpeer & Kroonzitje’ van kunstenaar Yves Willem. En in Ransberg – bij Kortenaken – verandert het perspectief van ‘Shelter’ van Luk Wets bij elke invalshoek.

Nog meer haltes
Dat is nog lang niet alles, want dit familieparcours rijgt de toffe en mooie haltes aan elkaar. De rust van de Getevallei en het avonturenpad in Drieslinter, de speeltuin en het rietlandschap van Het Vinne, de fruitautomaat van Healthy Fruit in Zoutleeuw.

Download het gratis doeboekje en haal je de fietstas vol attributen – zes euro - in Provinciedomein Het Vinne of de toeristische infokantoren langs het fietsparcours.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in