Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
doepakket Fruitbeeldig

Met de fiets langs een fruitbeeldig familieparcours

Met een fietstas vol attributen en een doeboekje op kindermaat trek je door Kortenaken, Geetbets, Linter en Zoutleeuw, het hart van de Hagelandse Fruitstreek. Een fruitbeeldig familieparcours vol plezier, creativiteit en verrassingen.

Fiets van knooppunt naar knooppunt en val van de ene verbazing in de andere. Niet alleen omdat de Hagelandse fruitstreek zo wondermooi is, maar omdat er achter elke hoek een bijzondere kunstinstallatie tussen de fruitbomen kan opduiken. Ga voor de volledige 32 kilometer of kies voor een van de twee kleinere lussen van 17,5 of 20 kilometer.

Speelkunst

In je fietstas vind je knutselmateriaal en andere nuttige spullen om je creatief uit te leven bij vier speelse kunstinstallaties. Hang je wenslint aan de deur van het Sint-Odulphuskapelletje in Zoutleeuw, boetseer je eigen geluksbrenger in Provinciedomein Het Vinne, weef je kunstwerkje in het weefraam in Geetbets en versier de roze loper met bloemtekeningen in Kortenaken.

Ode aan de fruitteelt

Je fietst ook langs drie kunstwerken als ode aan de fruitteelt. In Zoutleeuw puf je uit in het grote ‘Klokhuis’ van kunstenaar David Hoppenbrouwers. In Hogen – bij Geetbets - mag je ongegeneerd klauteren op ‘Pretpeer & Kroonzitje’ van kunstenaar Yves Willem. En in Ransberg – bij Kortenaken – verandert het perspectief van ‘Shelter’ van Luk Wets bij elke invalshoek.

Nog meer haltes

Dat is nog lang niet alles, want dit familieparcours rijgt de toffe en mooie haltes aan elkaar. De rust van de Getevallei en het avonturenpad in Drieslinter, de speeltuin en het rietlandschap van Het Vinne, de fruitautomaat van Healthy Fruit in Zoutleeuw.

Download het gratis doeboekje en haal je de fietstas vol attributen – zes euro - in Provinciedomein Het Vinne of de toeristische infokantoren langs het fietsparcours.

Kruip na een hele dag knutselen gezellig in bed in een van onderstaande logies!

Landelijke logies in de fruitstreek