Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Mechelse kunsthuizen beklinken collab met drie straffe expo’s
Alle artikels

Mechelse kunsthuizen beklinken collab met drie straffe expo’s

Kunststad Mechelen is net nog een stukje aantrekkelijker geworden voor liefhebbers van actuele kunst. Twee kunsthuizen bundelen vanaf nu de krachten voor een nóg straffer tentoonstellingsaanbod. Ze trappen de samenwerking meteen af met drie knappe expo’s.

Ruimte voor actuele kunst De Garage en het Bourgondische Hof van Busleyden werkten al een tijdje samen achter de schermen maar in september werd het huwelijk definitief beklonken. De Garage is gespecialiseerd in actuele kunst en stelt werk van zowel gevestigde als jonge artiesten centraal. Dat sluit perfect aan bij het humanistische verleden van het Museum Hof van Busleyden, als een plek voor experiment en talent. Samen brengen ze een dialoog op gang tussen toekomst, heden en verleden. Dat komt het tentoonstellingsaanbod alleen maar ten goede: dit seizoen werd afgetrapt met twee expo’s in De Garage en een tentoonstelling op beide locaties. Een erg goede reden om deze herfst richting Mechelen af te zakken, want daar kan je ze nog tot 22 november gaan bekijken.

(c) Visit Mechelen

Maen Florin: sculpturen in hun bubbel

De expo Playing at being human van Maen Florin zit op drie locaties - het Museum Hof van Busleyden, De Garage en de Sint-Janskerk - die elk op een bijzondere manier interageren met haar sculpturen. De werken van Maen Florin tonen krachtige emoties en verenigen uitersten - macht en machteloosheid, liefde en lijden, kracht en breekbaarheid – in een beeld. De figuren proberen contact te maken met de wereld maar zitten tegelijk vast, afgesloten in hun eigen bubbel. In de Sint-Janskerk worden de beelden één met de omgeving - de geïsoleerde hoofden refereren aan de onthoofding van Sint-Jan De Doper en hoe die kunstenaars doet nadenken over hoe ‘het hoofd’ de menselijkheid belichaamt. In het museum zelf vind je haar stukken in verschillende ruimtes - soms erg aanwezig, soms heel subtiel – in een wisselwerking met de andere kunstwerken. In De Garage staat enkel nieuw werk en ging Florin zelf aan de slag met de exporuimte door toevoeging van kleuren, wanden en speciaal ontworpen sokkels waardoor deze meespeelt in de ervaring.

Xavier Noiret-Thomé: halve eeuw schilderkunst in een doek

Een van de andere twee expo’s in De Garage is No More No Less van Xavier Noiret-Thomé. Zijn portfolio uit zich als een uitgebreid onderzoek naar de schilderkunst, in diepte en breedte. Met schijnbaar gemak brengt hij een halve eeuw aan evolutie in de schilderkunst samen in een werk. De complexiteit van zijn doeken en sculpturen zit al in het ontstaan ervan, door het combineren van allerlei technieken en materialen. De expo No More No Less vult de Brusselse tentoonstelling Panorama aan. Deze loopt nog tot 17 januari in de Centrale, Centrum voor Hedendaagse Kunst. Wie beide bezoekt, krijgt korting.

(c) Hof Van Busleyden - Maen Florin

Stefan Serneels: duister universum

De tentoonstelling A way in a space with neither here nor there vertrekt van de schetsboeken die Stefan Serneels - zijn laboratorium, ruimte voor reflectie en de weergave van de zoekende kant van de kunstenaar. Hij schildert lege trappenhuizen, huiselijke interieurs, verwrongen perspectieven en onherkenbare figuren in voornamelijk zwart en wit. Het licht komt enkel door de uitsparingen op de witte ondergrond. Stefan Serneels’ universum is duister en onheilspellend, zijn werk toont steeds een onderhuidse dreiging en brengt verontrusting en vervreemding. Zelf is de kunstenaar niet happig om zijn werk expliciet te duiden, dat laat hij aan de toeschouwer…

Nog meer Mechelen?

Mechelen is niet voor niets een van de Belgische Kunststeden: al het moois in de stad afwerken, lukt vast niet in een dag. Fantastisch, toch? Dat geeft je een prima excuus om rustig de tijd te nemen en ineens te blijven logeren.


Ontdek nog meer leuke logies op Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Verschillende logiesuitbaters werken samen met restaurants en wijzen je de weg richting veilige take-awayopties. Informeer ernaar bij je boeking.

Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in