Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Lego

Mechelen stelt tentoon: Museum Hof van Busleyden / Speelgoedmuseum / Kazerne Dossin

Dit najaar ontdek je in de Mechelse musea, naast mooie vaste collecties, ook enkele verrassende tentoonstellingen. Plan een weekendje Mechelen op visitmechelen.be, en beleef een heerlijke trip vol verwondering en plezier, met of zonder kinderen!

De Mechelse musea pakken dit najaar uit met tijdelijke expo’s die je niet mag missen: een hedendaagse expo van Berlinde De Bruyckere in het splinternieuwe museum Hof van Busleyden, een tentoonstelling om de verjaardag van het beroemde LEGO-blokje te vieren, en een verrassende expo over de Tweede Wereldoorlog,  door de ogen van striptekenaars.

Berlinde De Bruyckere toont “It almost seemed a lily” - van 15 december 2018 tot 12 mei 2019
Met deze tentoonstelling confronteert De Bruyckere een serie eigen sculpturen met de 16de-eeuwse Besloten Hofjes. Enkele van de sculpturen waren al te zien om oa. de Biënnale van Venetië. De Besloten Hofjes zijn topstukken, en hebben een vaste plek in Museum Hof van Busleyden. Deze gesloten tuintjes verbeelden een miniatuurparadijs, afgeschermd van de invloeden van de buitenwereld. 
It Almost Seemed a Lily is de eerste solotentoonstelling van Berlinde De Bruyckere in België sinds 2014.
Combineer deze tentoonstelling met een bezoek aan Museum Hof van Busleyden, waar je de rijke Bourgondische geschiedenis van Mechelen op een treffende en eigentijdse manier ontdekt.
Meer info vind je hier.

Het Speelgoedmuseum viert 60 jaar LEGO! - tot 7 april 2019
Het LEGO-blokje is jarig, vier je mee? In het Speelgoedmuseum ontdek je tijdens deze interactieve tentoonstelling  zowel de sublieme inventiviteit van de makers van LEGO als de creativiteit van de talloze bouwfanaten. Je ontdekt hoe de blokjes evolueerden en gaat zelf aan de slag met de blokjes: nostalgie ten top.

Kazerne Dossin: feit en fictie in de expo ‘Holocaust en strips’ - tot 22 april 2019
De geschiedenis krijgt steeds vaker een fictief jasje, en daar ontsnapt de Holocaust ook niet aan. Sinds de jaren ’70 wagen striptekenaars zich aan het thema: onzeker, met enige schroom maar ook met respect. Kazerne Dossin pakt uit met een tentoonstelling met meer dan 200 strips, graphic novels en manuscripten die de bezoeker door de fictionalisering van de Holocaust voeren. Op welke manier kan je de Holocaust ‘verbeelden’? Zijn de werken fictief, of eerder journalistiek? Ontdek welke maatschappelijke en educatieve rol het beeldverhaal kan spelen.