Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Mechelen houd je warm

Mechelen houdt je warm

Tijdens de winter houdt Mechelen je warm. Plan een winterse daguitstap naar Mechelen waar je, naast aangenaam kerstshoppen, kan schaatsen op een unieke boot op de Dijle. Bovendien geniet je in Mechelen van het mooiste wintertuitzicht vanop de Sint-Romboutstoren. Kortom, plan een dag winters genieten in Mechelen. 

‘Mechelen houdt je warm’ pakt uit met een brede waaier aan activiteiten voor jou en oud.

Schaatsboot
Ook dit jaar kan je Mechelen op je schaatsen verkennen vanop de Dijle. In de schaduw van de Vismarkt ligt een schaatsboot op je te wachten. De ideale gelegenheid om je familie en vrienden op te trommelen voor een uitstapje naar Mechelen. Ben je bang om met blauwe knieën huiswaarts te keren? Geen zorgen, je kan altijd even uitblazen in een winterbar.

Kerstmarkt aan de Dijle
Je zoekt een gezellige kerstmarkt in een historisch kader? Dan moet je in Mechelen zijn. De Vismarkt, Haverwerf en omgeving worden 2 weekends omgetoverd om tot een kerstmarkt aan de Dijle. Je vertoeft er in een gezellige kerstsfeer tussen de betoverende kerstkraampjes. Proef ambachtelijke lekkernijen of typische winterdrankjes en verras je geliefde(n) met overheerlijke lokale producten of het perfecte kerstgeschenk.

Kerstshopping
De Mechelse handelaars ontvangen je met open armen en ze houden enkele verrassingen achter de hand. Straattheater, sfeervolle muziek en spectaculaire acts maken het winkelen nóg gezelliger.

Naar het mooiste uitzicht van Mechelen
538 treden scheiden je van het adembenemende winterse uitzicht op de skywalk van de Sint-Romboutstoren. De bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint-Romboutstoren. Bovendien geniet je van 23/11/18 tot 7/1/19 van een mooie korting op je ticket: vraag je voucher aan op visit.mechelen

Mechelen in vuur en vlam
Kom op zaterdag 22 december naar Mechelen en beleef een hele dag en avond vurig plezier. Vanaf de late namiddag staat de binnenstad in vuur en vlam. Verwacht je aan betoverende vuurlandschappen met spectaculaire eye-catchers, gebracht door de Vuurmeesters. Ze nemen je mee op een vuurparcours in de binnenstad, met allerlei vuuracts en gezellige wintervertellingen. De avond eindigt in stijl op de Grote Markt met de spectaculaire vuur- en luchtvoorstelling van het internationaal gerenommeerd gezelschap Theater Tol.

Blijf een gezellig nachtje slapen in Mechelen en geniet nog wat langer van jullie uitje!

Hartverwarmende logies in Mechelen