Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Mechelen: de kunst van Bourgondisch leven
Alle artikels

Mechelen: de kunst van Bourgondisch leven

Met een rijke geschiedenis en een opmerkelijke kathedraal als blikvanger, staat Mechelen al veel langer op de kaart als een van dé kunststeden van Vlaanderen. Maar ook jonge ondernemers vinden vlot hun weg naar de stad, waardoor ze bruist als nooit tevoren.

Een stad met smaak

Grote namen uit de Bourgondische geschiedenis nemen je mee op wandel in de voetsporen van Margareta. Bourgondische paleizen, houten gevels en rijk versierde gildehuizen: verwacht je aan prikkelende reis 500 jaar terug in de tijd.

(c) Visit Mechelen

Wie niet enkel zijn ogen de kost wil geven, kan bij Visit Mechelen terecht voor een heus Prikkelpakket. Maak kennis met lokale specialiteiten, van bierkaas tot artisanale zoetigheden, en geniet van korting op attracties en monumenten.

Nog meer lekkers? Dat het kaasambacht aanstekelijk is, bewijst de familie Schockaert nu al vier generaties lang. Met de zussen Sophie en Ann zwaaien dames er nu de (kaas)plak. Met de bieren van Het Anker, experimenteren ze volop met smaken die de toekomst trotseren!

(c) Stijn Swinnen

Mechelen stuurt je stappen

Twee interactieve wandelingen nemen het hele gezin op sleeptouw kriskras door de stad. Van Arend tot Zwaluw is een beestige ontdekkingstocht, Met Natte Voeten een avontuurlijke stadswandeling voor echte waterratten. Dankzij het begeleidende wandelboek zijn zelfs de jongsten in geen tijd volleerde stadsgidsen!

Verken de streek(producten)

Ook rond Mechelen valt er aardig wat te ontdekken. Op de autovrije jaagpaden langs het rustgevende rivierlandschap is het zalig fietsen. Wat dacht je van een rondje Mechelen-Boom? Houd halt bij één van de prachtige natuur- of recreatiedomeinen waar het hele gezin zijn hart kan ophalen.

De kans is groot dat de Gouden Carolus je niet onbekend is. Brouwerij Het Anker geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde bier. Bezoek één van de oudste brouwerijen van België (jawel, ze stamt uit 1471) en ontdek er alles wat je nog niet wist over bier brouwen.

(c) Visit Mechelen

Overnachten in Mechelen

Van een visrokerij en een oude sigarenfabriek naar een 4-sterren designhotel op de bruisende Vismarkt. Bij Mercure Vé zorgen een persoonlijke setting en de luxe van wellness ervoor dat je niets tekortkomt.

Op een boogscheut van het station van Mechelen, dobbert de Boat&Breakfast van gastvrouw Veerle. Geniet van de privacy van je eigen verblijf, en van een hemelse ontbijtmand.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in