Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Reizen in Vlaanderen
Alle artikels

Mag ik nog reizen in Vlaanderen Vakantieland?

Reizen in Vlaanderen mag nog steeds. En het is misschien wel de leukste manier om één of meerdere dagen te ontspannen met je bubbel. Op prachtige plekken, midden in de natuur en ver van de menigte. Zo kan jij gerust een ontspannende periode tegemoet, hier in Vlaanderen Vakantieland.

Je kan dus een uitstap plannen en je vakantie boeken in een van onze logies. De gemeenschappelijke faciliteiten in de logies zoals restaurants, bars en andere zijn momenteel gesloten. In heel Vlaanderen geldt ook een avondklok van middernacht tot vijf uur 's ochtends.

Logeren

Vakantieparken, bungalowparken en campings zijn vanaf dinsdag 3 november gesloten voor het publiek. Hotels en vakantiewoningen mogen je nog steeds ontvangen. Onze uitbaters kennen de maatregelen rond hygiëne en social distancing, en zijn meer dan ooit in de weer om een voor jou ideale setting te creëren.

Wat verandert er op je logeeradres?

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor uitbaters én bezoekers in alle gangen, gemeenschappelijk sanitair … Kortom overal waar mensen uit verschillende bubbels met elkaar in contact kunnen komen. In de slaapkamer hoef je geen masker te dragen.
 • Er zal frequenter en grondiger worden schoongemaakt.
 • Betalingen, en het uitwisselen van identiteitsgegevens zullen zoveel mogelijk elektronisch gebeuren.
 • De persoonsgegevens van alle bezoekers worden opgevraagd en 14 dagen bijgehouden. Ze worden voor niets anders gebruikt dan bij een eventuele contactopsporing mocht er een besmetting met het coronavirus worden vastgesteld.
 • Het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer of andere individuele verhuureenheid beperkt zich tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld). Als het extra contact niet tot de nauwe contacten van het gezin behoort, moeten zij wel telkens de afstand van 1,5 meter kunnen bewaren. Met andere woorden: voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer men iemand zou uitnodigen in zijn/haar eigen huis.
 • Restaurants, grootkeukens en buffetten in de logies sluiten. Er kan wel gegeten worden op de kamer. Verschillende logiesuitbaters werken samen met restaurants en wijzen je de weg richting take away-opties. Informeer ernaar bij je boeking!

Cafés en restaurants

Cafés, restaurants en bars zijn vanaf 19 oktober gesloten. In de logies mag wel nog eten geserveerd worden aan overnachtende gasten: aangeboden op de kamer of via take-away in de omgeving.

Uitstapjes

Parken, bossen en natuurgebieden blijven open. Ook de wandel- en fietsroutenetwerken zijn steeds toegankelijk. Volg wel de volgende richtlijnen:

 • Je kunt de natuur intrekken met je gezin en één nauw contact, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Binnen die bubbel hoef je geen afstand te bewaren. Houd voldoende afstand van andere bezoekers en vermijd drukke plaatsen. Je mag in het openbare domein niet met meer dan vier personen samenkomen, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend.
 • Je mag je samen met je gezin en één nauw contact verplaatsen met hetzelfde vervoersmiddel.
 • Check op voorhand of de gemeente waar je gaat wandelen/fietsen een mondmaskerplicht heeft. Mond- en neusbedekking is altijd sterk aangeraden.
 • Zoveel mogelijk infrastructuur (picknickbanken, speeltuigen ... ) is opengesteld. Toch afgesloten? Respecteer dat dan ook.
 • Picknicken in je bubbel is toegelaten in de buitenlucht. Neem uiteraard al het afval terug mee.

Indoor attracties zoals bowlingzalen, bioscopen, concert- en theaterzalen zijn vanaf donderdag 29 oktober niet langer toegankelijk. Ook kerst- en rommelmarkten zijn voor onbepaalde tijd afgelast. Enkel de reguliere wekelijkse markten kunnen nog doorgaan. Sinds 1/12/2020 kan je opnieuw gaan winkelen, onder strikte voorwaarden. Ook musea en zwembaden openen opnieuw de deuren.

Laat je inspireren voor jouw vakantie in Vlaanderen Vakantieland.

Waar dien ik zelf op te letten?

 • Volg altijd en overal de instructies zoals voorzien door de uitbaters.
 • Houd 1,5 meter afstand tegenover de uitbater en andere gasten.
 • Draag je mondmasker op plaatsen (zowel binnen als buiten) waar de sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.
 • Was steeds je handen bij het binnenkomen en buitengaan.
 • Wees voorzien op elektronische verrichtingen.
 • Contacteer de uitbater indien je ziek blijkt te zijn, of ziektesymptonen vertoont.
 • Voor recente informatie over het coronavirus, en een overzicht van de maatregelen kan je steeds terecht op de website info-coronavirus.be

Andere vragen

Heb je toch nog vragen? Over hoe het zit met annuleringsvoorwaarden of met het plekje voor je hond? Bespreek het met de uitbaters van je B&B, hotel, vakantiewoning of camping. Zij zorgen graag mee voor een deugddoende vakantie.

Wie graag meer wil lezen over de veiligheidsprotocollen zoals ze gevolgd zullen worden door de uitbaters, kan terecht op de website van Toerisme Vlaanderen en bij Logeren in Vlaanderen.

Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.


Laatste update: 02/12/2020

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in