Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Maak tijd voor Het Moment in Averbode

Hoog tijd dat er weer gebrouwen wordt in de abdij, dachten de norbertijnen van Averbode. Ze vormden de oude stallen en hoeve om tot een pracht van een belevingscentrum. Daar pikten ze aan met hun eeuwenoude traditie van kaas, brood en bier.

Belevingscentrum Het Moment is een heerlijke plek om te genieten van de traditie en de rust binnen de abdijmuren. Het bier Averbode Momentum – ongefilterd, licht troebel en 5,7% - vloeit van de brouwketel recht in je glas. Geneer je niet er nog eentje te bestellen, de opbrengst van de verkoop van abdijproducten gaat naar lokale goede doelen.

Nog te ontdekken:

  • De geschiedenis van de norbertijnenabdij van Averbode gaat terug tot het jaar 1135. Vandaag is ze een van de bloeiendste abdijgemeenschappen van het land, met 65 inwoners. Wandel gerust het binnenplein op, dat is vrij te bezoeken. En elke zondagnamiddag tussen Pasen en Allerheiligen kan je om 15 uur aansluiten bij het abdijbezoek.
  • Wandelnetwerk de Merode gidst je 500 kilometer lang over de mooiste bos- en natuurwegen van de streek. Wist je dat knooppunt 100 het populairste wandelknooppunt van heel Vlaams-Brabant is? Onze tip: volg de Norbertijnenwandeling.
     
  • Zodra de eerste lentezon je doet snakken naar een ijsje, staan de ijsjesventers op hun vaste stek in de Lekdreef voor de poorten van de abdij.

Het is zalig draven op de zachte bos- en veldpaden van het ruiternetwerk de Merode, goed voor 230 kilometer ruiterroutes in het groen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in