Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Op ontdekking in Lille
Alle artikels

Luxueus weekendje in de Kempen

Heb je de laatste aflevering van Iedereen Beroemd gezien? Dan droom je nu ongetwijfeld van een weekendje weg met z’n tweetjes. Logeer in een gerenoveerde hoeve, proef van unieke streekbieren, bezoek de boerderij van het rode goud en draai zelf een ambachtelijk potje. Lille en Herentals heten je van harte welkom.

De Oppas - Aflevering 6

Luxueus weekendje in de Kempen

Heb je de laatste aflevering van Iedereen Beroemd gezien? Dan droom je nu ongetwijfeld van een weekendje weg met z’n tweetjes. Logeer in een gerenoveerde hoeve, proef van unieke streekbieren, bezoek de boerderij van het rode goud en draai zelf een ambachtelijk potje. Lille en Herentals heten je van harte welkom.

Bekijk het avontuur van Karen en Michel

Ontdek in de buurt

Logeren en luieren in Lille

In Lille word je hartelijk ontvangen door Kris en Sabrina in hun beeldige B&B Rolleken 24 (1). Dit logement was vroeger een boerderij en werd door de uitbaters prachtig gerenoveerd. Een koestal zag er nog nooit zo luxueus uit! De frisse kamers brengen je volledig tot rust en de schitterende ontbijtkamer met open haard biedt je alle comfort om als een koning(in) te ontbijten. Vlak aan deze B&B zijn er tal van mogelijkheden om een wandeling, fietstocht of rondje te paard te maken door de Kempen. In De Lilse Bergen (2) neem je een verfrissende lenteduik in de zwemvijver of geniet je van een drankje. Naast de zwemvijver kan je ook overnachten in een viersterrencamping met speeltuin. Een tipi, safaritent of boomhut? Deze camping heeft het allemaal! Hou je van wat meer snelheid? Kris, van B&B Rolleken 24, heeft enkele Vespa’s die je kan huren om door de Kempen te tuffen. Stop zeker eens bij Potterij ’t Rolleken (3) en draai je eigen ambachtelijk potje. Om de dorst te lessen hou je halt bij thuisbrouwerij Florik (4). Daar proef je van een heel arsenaal aan speciaalbieren of van de zelf gebrouwen huisbieren WecheLaer en DronkAerts. Eens terug in Rolleken 24 kan je een hemelse massage boeken bij B&B-eigenares Sabrina.

De oppas - Iedereen Beroemd

Een tochtje door de sneeuw met Yarn, Lentel en Flore

De Oppas in Lille

Herentalse saffraan en monumenten

Na het vertoeven in de heerlijke natuur zin in wat gezellige drukte? Breng dan een bezoekje aan Herentals. Deze monumentenstad (5) werd gedoopt tot historische hoofdstad van de Kempen en is perfect voor een daguitstap. Kuier langs het Begijnhof, de Lakenhal en de Sint-Waldetrudiskerk. Zin in een wijntje van bij ons? In het hart van de Kempen verwent Wijndomein Roothooft (6) je met mousserende wijnen uit Herentals. De druiven worden er geoogst en op ambachtelijk wijze omgetoverd in sprankelend lekkers. Wist je dat er ook Belgische saffraan bestaat? De Saffraanboerderij (7) in Morkhoven teelt het kostbare kruid, ook wel gekend als het rode goud, op organische wijze. Ook hier vind je een heleboel luxueuze delicatessen. Nog geen goesting om weer naar huis te keren? Bij B&B Art.14 (7) in Morkhoven, naast de Saffraanboerderij, logeer je in een rustgevende en gerenoveerde hoeve. Uitbaters Marc en Linda verwelkomen je met open armen. Net als hun lief huishondje, Stan.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in