Kaart van Baal, Tremelo met hotspots
Alle artikels

Legendarische uitstappen in en rond Tremelo

Iedereen kent Sven Nys, maar wist je ook dat hij zijn eigen cycling center heeft dat zich richt op iedereen die van de fiets en het veld houdt? Wikipedia wist het alvast niet tot Iedereen Beroemd op bezoek kwam. Bovendien heeft de streek rond Baal nog heel wat meer in haar mars.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 7

Legendarische uitstappen in en rond Tremelo

Iedereen kent Sven Nys, maar wist je ook dat hij zijn eigen cycling center (1) heeft dat zich richt op iedereen die van de fiets en het veld houdt? Wikipedia wist het alvast niet tot Iedereen Beroemd op bezoek kwam. Bovendien heeft de streek rond Baal nog heel wat meer in haar mars.

Ontdek in de buurt

Op bezoek bij Damiaan

Hij werd in Tremelo geboren als Jozef De Veuster maar we kennen hem allemaal als de heilig verklaarde Pater Damiaan. Zijn werk op het eiland Molokaï inspireert nog steeds. In het vernieuwde Damiaanmuseum (2) leer je alles over de verschillende periodes in het leven van deze missionaris, ontwikkelingshelper en mensenrechtenactivist.

In de slipstream van Sven Nys

De Sven Nys Cycling Route (3), het favoriete trainingsparcours op de weg van de Kannibaal van Baal is een bewegwijzerde, sportieve fietslus van 93km met 900 hoogtemeters. Je pittige inspanningen worden beloond door de schitterende uitzichten over de mooiste landschappen van het Hageland. Onderweg kom je ook tal van andere bezienswaardigheden tegen zoals het Kasteel van Horst (4), het standbeeld van Eddy Merckx en het Bezoekerscentrum Hagelandse Wijn (5).

Rock Werchter ontmoet moderne kunst

Het Belevingscentrum Rock Werchter X (6) is een ode aan het rockfestival dat een klein dorpje op de wereldkaart van de muziek heeft gezet. Je herbeleeft er de grootste rockmomenten en in het museumcafé kan je nog nagenieten met een glas Jack-Op bier. Op de festivalweide zelf kan je de North West Walls (7) gaan bewonderen, een 20 meter hoog kunstwerk dat elk jaar door een nieuwe lichting graffitikunstenaars tot leven gebracht wordt.

Logeren in de buurt van Baal

Pony’s en Pistolets (8) is een luxueuze B&B in Tremelo en ook B&B Smile@Life (9) is een uitstekende basis om het Hageland te verkennen. Hotel ’s Hertogenmolens (10) in Aarschot beschikt over 25 sfeervolle kamers met een rustgevend uitzicht en een pittoreske brasserie. Overnacht je met het gezin liever in een vakantiewoning, dan is In De Schuur (11) een landelijke aanrader. De volledig gerenoveerde woning ’t Kareelbos (12) biedt plaats aan groepen tot 16 personen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in