Laptop inpakken en wegwezen: telewerk wordt workation

Vlaanderen Vakantieland 16 februari 2021

Komen de muren op je af na maanden van thuiswerken? Goed nieuws: telewerken kan even goed op verplaatsing, met alle luxe van een hotel of vakantiehuis. Zoomen bij het zwembad, brainstorm in het bos, lunchbreak met roomservice? Pak je laptop alvast in!

Breek uit je home office en boek een welverdiende workation. Veranderen van omgeving werkt niet alleen inspirerend tijdens het werken, na je uren kan je je hoofd leegmaken bij het verkennen van je nieuwe tijdelijke thuis. Kies je voor de luxe van een hotel in een andere stad of een stilteplek in de natuur? Ruil je die kleine studio zonder terras in voor een huis met riante tuin of wil je tijdens je middagpauze kunnen joggen langs de kustlijn? Zolang de wifi het doet, plant jij je laptop neer waar je maar wil.

Work@Home away from home

Brugge is altijd een beetje vakantie, zelfs als je je job meeneemt. Pauzeer met een wandeling door de historische binnenstad, een ochtend- of avondloopje langs de Brugse Vesten, trek met de fiets het Brugse Ommeland in of ga uitwaaien aan de kust.

Een uitstekende home away from home, waar je zelf iets kan koken, is Bonobo Apartments. Sommige units grenzen aan het terras, anderen bieden zicht op één van de hoogste bakstenen kerktorens van de wereld. In de groene rand kijk je over je laptop heen naar een mooi stukje natuur, terwijl je op wandelafstand van het centrum zit bij Velotel. Je hebt alles bij de hand - het hotel voorziet private dining en heeft een fitness - maar je kan er ook een fiets huren om na je uren de omgeving uit te kammen.

Familiedag op kantoor!

Verknocht aan je huisgenoten? Neem ze gewoon mee op workation. Dat kan zeker bij het Atelier van Antonine, op het domein van de hertogen d’Ursel. Bovenop een open keuken, grote tafel en salon, zijn er vier slaap- en drie badkamers. B&B Villa Tartine in Puurs-Sint-Amands heeft zelfs vijf tweepersoonskamers (met airco) waarvan twee met privéterras - ideaal voor een buitenkantoor. Het verbouwde landhuis met grote tuin ligt tussen de velden.

(c) Atelier van Antonine

Bij vakantiewoning Stil in Bornem werk je dan weer vanuit het groene stiltegebied Weert. Een rustige werkplek met ruimte voor mooie wandel- of fietspauzes én een afterwork-barbecue in de tuin met terras.

Wat verderop in Oost-Vlaanderen scoor je nog meer leuke #workations. Wat dacht je van Sint-Jacobshoeve in Oudenaarde? Deze karaktervolle hoeve vind je aan de voet van de bekende Koppenberg. Ideaal dus om je pauzes met uitdagende fietsritten te vullen. Of misschien is een zwempauze meer jouw ding? Boek dan een verblijf bij het Thuisje Tierlantijn in Berlare. Deze B&B beschikt over een prachtig verwarmd buitenzwembad. Werken was nog nooit zo relax.

Werk-Wellness-Wandelen

Kantoorhoppers combineren in Limburg werk, wellness en wandelen bij uiteenlopende logies. Je keert relaxter dan ooit terug van kantoor…

Bij Hoeve De Brieser in Heers mag zelfs je kantoorhond mee. Ontspannen kan in het binnen- en buitenzwembad, in de tuin of – leuk voor je viervoetige collega – langs de vele wandelpaden van het rustige Mettekoven.

Graag een afterwork in de privé-wellness? B&B De Verborgen Parel in het Haspengouws groen van Borgloon legt je in de watten met een jacuzzi, Finse Sauna, Hamam, Infrarood sauna en binnenzwembad. Je (werk)kamer komt met een whirlpool. 

Bij B&B Lavendine Pure in Genk lonkt de privé-wellness en - bij warm weer - natuurlijke zwemvijver. Bij B&B Wellness Hasselt werk je vanuit je eigen vakantiewoning met privé- zwembad en eigen tuin met jacuzzi.

(c) Lavendine Pure

Work hard, play harder

Ook Leuven en Mechelen zijn ideaal kantoormateriaal: praktisch, want centraal en compact, maar ook ontspannend dankzij de verleidingen van een (Kunst)stad en het groen rondom. Als universiteitsstad kan Leuven zeker tellen als inspirerende werkomgeving. In The Lodge geniet je van een ontspannende wandeling rond het Kasteel van Arenberg tijdens je pauzes.

In Mechelen combineer je de voordelen van de stad met een werkplek in de natuur bij B&B Insi2. Je tijdelijke bureau kijkt uit op het Vrijbroekpark, via de tuin wandel je zo in het groen. Je hoofd leegmaken kan op verschillende wandel- en fietsroutes in het Rivierenland.

Werkplek deluxe

Het is juist dat Antwerpen gevaarlijk veel in huis heeft om je af te leiden van je dagtaak. Deze goed geëquipeerde werkplekken nodigen nochtans uit om overuren te maken.

Hampton By Hilton Antwerp Central Station ligt pal naast het centraal station van Antwerpen. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning en een - niet onbelangrijk - bureau. In sommige kamers vind je daarnaast een eethoek, zithoek en kitchenette terug. Praktisch, toch?

Enkele minuten stappen en dan kom je bij B&B Hotel Antwerpen Centrum. Werk in de gezellige kamers met airconditioning of zet je gezellig op het terras neer met je laptop. 's Avonds dommel je heerlijk in met de kwaliteitsmatrassen, zachte dekbedden en hoogwaardige hoofdkussens.

Guesthouse Bernardin grenst aan de Sint-Jacobskerk. Op aanvraag wordt jouw ontbijt tot in jouw Guesthouse gebracht. Van luxe gesproken! Zo heb jij meteen de nodige energie om in jouw werkdag te vliegen

Trek je liever de Kempense natuur in met je laptop? Verhuis dan naar Meerhout. In je kamer bij Cire bed and breakfast gebeuren powernapjes in een boxspringbed. Er lopen heel wat mooie wandelingen voor je deur, het bezoekerscentrum van het Grote Netewoud ligt vlakbij.

De basis van elk goed thuiskantoor is uiteraard de internetverbinding. Bij heel wat logies is (gratis) wifi gelukkig gegarandeerd.