Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
wandelen kempen

Laarzen aan voor nat wandelplezier in de Kempen!

Joepie, het regent! Doe je laarzen aan voor een drassige natuurtocht in de Kempen. Door mysterieuze moerassen en broekbossen, over plassen en poelen, langs beekjes en vijvers. Vier aanraders.

100% onverhard

De droom voor elke avontuurlijke stapper: een tocht zonder ook maar één stap over beton of asfalt. De Kempentocht garandeert je alleen maar bijzonder mooie en natte natuur. Je dwaalt door het ongerepte groen van het Turnhoutse Vennengebied en door de Vallei van het Merkske, en je luistert naar de verhalen in Wortel-Kolonie en Merksplas-Kolonie. De hele tocht is 63 km lang, maar die kan je inkorten tot 34,5, 18,5 of 15,5 km.

Ontelbare dansende Libellen

De mooiste vennen, vijvers met rietkragen, moerassen maar ook bos en heide. Buitengoor vormt samen met De Maat en Den Diel een brok natte natuur aan het Zilvermeer in Mol, met bewegwijzerde paden waarop je uren kan wandelen. Je bent hier niet de enige waterliefhebber, de streek telt een recordaantal soorten libellen

Door de vallei van de Grote Nete

Natuurgebied Scheps in Balen vleit zich neer in de vallei van de Grote Nete. De vallei is hier op haar breedst en natst, met een rits beekjes en zijlopen die de ruige moerassen en poelen voeden. Volg de Schepswandeling over knuppelpaadjes die verdwijnen in het groen. In 2012 werd deze wandeling uitgeroepen tot de mooiste wandeling van de provincie Antwerpen. Ontdek waarom.

Kletsnatte moerassen en broekbossen

Als de Witte en de Zwarte Nete buiten hun oevers treden, zetten ze de hele vallei onder water. Vertrek aan de historische watermolen van Retie voor een tocht door de Witte Netevallei met mysterieuze broekbossen en kletsnatte moerassen met vreemde namen als den Haring, de Weense Putten en de Koeibemdekens.

Meer wandelingen in de Kempen? In de Kempen ben je nooit uitgewandeld.

Kan je maar niet genoeg krijgen van de Kempense buitenlucht. Geniet nog wat langer en blijf een nachtje slapen in de buurt.

Logies in de Kempen