Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Kunstzinnig fietsen en wandelen
Alle artikels

Kunstzinnig fietsen en wandelen

De mooiste streken van Vlaanderen verkennen en je laten inspireren alsof je in een museum bent? Ja, graag! Van Borgloon tot de zee vind je mooie fiets- en wandelroutes met kunstwerken van jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars.

Familieavontuur in de fruitstreek

In Vlaams-Brabant gidst het familieparcours je langs drie fruitbeeldige kunstwerken in het Hageland: het ‘Klokhuis’, de ‘Pretpeer en Kroonzitje’ en ‘Shelter’. Uitrusten doe je in het Provinciedomein Het Vinne waar je een mooie natuurwandeling kan maken langs het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Ook vogels vallen er te spotten! Tijdens de fietsroute leeft je hele gezin zich uit in de Getevallei op het Avonturenpad met spectaculaire hangbrug ‘De Golden Geet’. Een hongertje onderweg? Haal een sappige appel of peer uit de automaat van fruitbedrijf Healthy Fruit.  Met de hele familie op avontuur in de fruitstreek!

Kunst langs de vaart

150 jaar geschiedenis van het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten werd samengevat in het kunstproject VaART. Jonge kunstenaar en grafisch ontwerper Tijs Van Nieuwenhuysen uit Turnhout creëerde tien kunstwerken die het verhaal vertellen van deze streek. Je leert over het harde labeur van de kanaalgravers, de tumultueuze oorlogsjaren en de warme zomers waarin de vaart als zwembad diende. Fiets langs creaties zoals levensgrote muurschilderingen en een gigantische postkaart.

Kunst tussen de bloesems

In het middeleeuws stadje Borgloon start de beeldige wandelroute langs verschillende kunstcreaties. In het golvende landschap van deze streek in Limburg bewonder je verschillende kunstwerken zoals ‘Reading between the lines’, ook wel gekend als het doorkijkkerkje, Twijfelgrens en landmark Romeins villalandschap. Droom weg bij de Haspengouwse bloesems en prachtige installaties middenin de natuur.

Waaslandse cultuur en architectuur

Fietsen langs de prachtige exposities van Verbeke Foundation vanuit Sint-Niklaas? Dat kan! Het Waasland richtte deze nieuwe fietsroute in voor liefhebbers van cultuur en architectuur. Wist je dat Sint-Niklaas gekend is voor zijn gebouwen beïnvloed door art deco en art nouveau? Laat je verrassen door de architecturale juweeltjes! Wil je liever meer te weten komen over Mercator? In zijn geboortedorp Rupelmonde leer je bij over Mercators ontdekkingen tijdens een verrassende wandeling langs 33 zonnewijzers.

Kunst aan de kust

Uit de voorbije edities van kunstenproject Beaufort kregen een aantal kunstwerken een vaste plek toegewezen in onze kuststeden. Fiets of wandel langs deze unieke creaties en laat je inspireren door hun betekenis en schoonheid.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in