Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Minsk of Nieuwpoort?
Alle artikels

Kunst aan de Kust in Nieuwpoort

In Nieuwpoort verrijzen stoere ruitersoldaten uit de zee op, dansen de masten van wel tweeduizend jachten in de wind en is Jan Fabre op zoek naar Utopia vanop zijn gouden schildpad. Ontdek een kuststad die ook een bijzondere kunststad is.

In de zomer flanneer je er of zoek je een plekje op het strand, en in de herfst heradem je als de frisse zeewind je wat dieper in je kraag doet kruipen. Pas dan is de kust op haar mooist. Volg de wandel- en fietspromenade door Nieuwpoort en laat je verrassen door de schoonheid die anders wel eens in de drukte verloren gaat. Wandel vanaf het historische centrum met zijn middeleeuwse architectuur langs een schitterende wandelpromenade met zicht op de wel tweeduizend plezierboren in een van de grootste jachthavens van Europa, tot je aankomt op het stille strand. De vitamine zee is hier overal aanwezig.

Beaufort kunst aan zee

Kijk maar niet te verbaasd als je uit zee enkele stoere soldaten te paard ziet opduiken. Het ruiterstandbeeld op de golfbreker is het kunstwerk Men van Nina Beier. Onbeweeglijk doorstaan ze eb en vloed. Het werk was hier voor het eerst te zien tijdens het kunstproject Beaufort maar kreeg een permanent plaatsje. Bij hoogwater staan de paarden met hun voeten in de zee, bij laagwater kan je paard en ruiter zomaar aanraken.

Jan Fabre op een schildpad

Een ander overblijfsel van Beaufort is ‘Le vent souffle où il veut’ van Daniël Buren, een bos van 100 vlaggenmasten aan de jachthaven. En natuurlijk het bekendste werk: ‘Op zoek naar Utopia’ van Jan Fabre. Hij creëerde het werk voor Beaufort 2003. Het toont de kunstenaar zelf, op de rug van een reusachtige zeeschildpad en turend in de verte.

Meer info: www.dekust.be/nieuwpoort

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in