Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Kortrijk de verborgen parel
Alle artikels

Kortrijk, de verborgen parel

Culinaire hotspots ontdekken, shoppen in pittoreske straatjes en kennismaken met opkomend creatief talent? Een weekend Kortrijk zal je ongetwijfeld verrassen door zijn  veelzijdigheid. Deze bruisende stad in het hartje van West-Vlaanderen stroomt over van design, terrasjes en winkelstraten.

Design in Kortrijk

Kunst- en designfanaten voelen zich op het Buda-eiland als een vis in het water. Je bezoekt er de Budatoren, een platform voor uiteenlopende artiesten, en de Budascoop, een cinemazaal voor de betere niet-commerciële films. Ook de Budafabriek is zeker en vast de moeite. Het is een indrukwekkende plek waar makers samen kunnen werken en tentoonstellingen worden georganiseerd. En er is nog meer! Je vindt er ook BuBox. Daar worden elk jaar een vijftal exposities georganiseerd waarbij jong en opkomend talent zich mag uitleven. Voor cultuur en design is Kortrijk ongetwijfeld dé nieuwe hotspot!

Varen en zonnen langs de Leie

De Leie onderging onlangs een enorme metamorfose in Kortrijk. Een verbreding en rechttrekking zorgden ervoor dat grotere boten er langs kunnen varen. Ook de Leieboorden werden ruimer gemaakt zodat er plaats ontstond voor groene parken, brede wandelpaden en zelfs een stadsstrand, Buda Beach. Dobber je graag op het water? Boek een boottocht en verken de stad en de Leiestreek vanop het water. Nadien lokken de eerste zonnestralen je naar de gezellige terrasjes aan de Broeltorens, de laatste restanten van de oude stadsvestingen.

Naar hartenlust shoppen

In de schilderachtige straatjes van Kortrijk kan je uitgebreid winkelen. In de winkel-wandelzone tref je niet alleen het winkelcentrum K en grote modeketens, maar ook sympathieke speciaalzaken. Spring eens binnen bij conceptstore Ensemble, boekhandel Theoria of eclectische interieurzaak Art-Coco. Nog geen plannen dit weekend? Verwen jezelf met een daguitstap naar Kortrijk.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in