Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Kasteel d'Ursel in Bornem
Alle artikels

Koning te rijk in het kasteel van Bornem

In Bornem, dicht bij Antwerpen, pronkt het wondermooie kasteel van Hingene, de favoriete zomerresidentie van de adellijke familie d’Ursel. In de 18de eeuw werd deze bezienswaardigheid door de hertog aangepast aan de mode van die tijd. Ook De Notelaer opent zijn opgefriste deuren aan de Schelde weer voor het publiek. Naast mooie staaltjes architectuur is ook de natuur vertegenwoordigd in dit stukje Scheldeland. Wandel langs het water en rond het kasteel. Pure rust!

Hoog bezoek in Scheldeland

Wil je jezelf ook wel eens een koning(in) wanen? Dat kan! Elke eerste donderdag van de maand om 14u kan je als individuele bezoeker een rondleiding meevolgen in het okergele Kasteel d’Ursel.De gids brengt je langs de flamboyante ontvangstruimtes, vorstelijke slaapkamers en sfeervolle kelders. Je krijgt een mooi vleugje interieurgeschiedenis mee van adellijke grandeur. Zo kan je het leven als 18de eeuwse hertog(in) meteen voor de geest halen. Wil je je echt helemaal onderdompelen? Overnacht met 8 personen in het magnifiek gerestaureerde schildersatelier van talentvolle hertogin Antonine d’Ursel.

Notelaer aan de Schelde

Wanneer je toch in de buurt bent, breng dan ook een bezoekje aan De Notelaer. Het paviljoen werd aan de Scheldedijk gebouwd door de derde generatie d’Ursel tussen 1792 en 1797. Naast uitkijktoren met hertogelijke ontvangstsalons diende De Notelaer ook als woning voor de schippersfamilie en herberg voor het volk. Na 1950 werd het een echt kunstenaarstrefpunt en kreeg het paviljoen zelfs vorstelijk bezoek van Albert II en koningin Paola. Zowel het interieur als exterieur kregen de afgelopen jaren een grondige opknapbeurt. Vanaf maart 2019 kan je dit juweeltje in het weekend bezoeken. Sluit af met een rustgevende wandeling langs het water.

Wandelen in de sublieme natuur

Na het vorstelijk bezoek trek je je terug in de rust. Rond het kasteel d’Ursel geniet je van een stiltegebied vol fauna en flora. De geluiden van de natuur komen je zachtjes tegemoet wanneer je langs de ritselende bomen wandelt. Een heerlijk uitstap met z’n tweetjes of met het hele gezin. Een stiltewandeling is de perfecte manier om te ontspannen en even je hoofd volledig leeg te maken.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in