Kicks en uitdaging: ga voor een vakantie vol adrenaline met deze 10 X-treme sports

Vlaanderen Vakantieland 09 juli 2020

Geen zittend gat? Niet snel verzadigd? Dan zijn deze kicks ongetwijfeld iets voor jou. Ter land, ter zee of in de lucht: de adrenaline giert door je lijf bij deze x-treme sports.

1. Flyboarden in West-Vlaanderen

Altijd als eens willen zoeven over het water als een dolfijn? Het kan! Flyboarden ziet er niet alleen bijzonder spectaculair uit, het is het ook. Een volwassen persoon vliegt door de kracht van een waterstraal makkelijk enkele meters hoog, en duikt daarna weer het water in. Dolle pret gegarandeerd, zowel voor de durver als de toeschouwer! Flyboarden doe je aan het Vijverhof in Wevelgem, waar je meteen ook een sessie kan boeken op een Hoverboard, Jetpack of Jetovator - varianten van Flyboarding.

2. Tube in Lommel

Kriebels in de buik krijg je ook in de Tube. Je wordt door een jetski voortgetrokken in een grote binnenband waar plaats is voor 4 personen. Maak er meteen een meerdaagse van in dit bijzondere vakantiepark, met meer avonturen vol adrenaline zoals flyboard, waterski, wakeboard, en bananenboot.

3. Pamperpaal in Limburg

Nee, dit heeft niets met baby’s te maken. Wie durft te springen van een pamperpaal, is zonder twijfel een stoere bink of chick. Eerst beklim je een paal van 7 meter hoog, daarna spring je naar een doel hoog boven de grond, waarbij de rest van de groep zorgt voor jouw beveiliging. Je vindt zo’n paal bij het Watersport en Adventure Centrum Limburg aan het domein van Kelchterhoef, waar ook nog hoogteparcours, reuzenladders en talloze wateractiviteiten op je wachten.

4. Snorkelen en duiken in Beringen

Hou je meer van de onderwaterwereld? Dan moet je bij TODI zijn in Beringen, ooit het allereerste indoor snorkel- en duikcentrum van Europa. Hier snorkel je tussen wel 3000 kleurrijke tropische vissen en duik je tot tien meter diep in een gigantisch duikbassin. Voor wie nog geen duikbrevet heeft, zijn er duik-, snorkel-, freediving- en zelfs zeemeermin-initiaties.

©Toerisme Limburg

5. Waterski en wakeboard in Limburg

Het Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem is zowel voor beginners als professionals dé plek bij uitstek voor waterski of wakeboard. Verder is er ook een aquapark met obstakels - dolle pret gegarandeerd met je vriendengroep. In de beachbar geniet je van een zomers drankje en hapje bij de mooiste zonsondergang van Limburg. Graag wat meer show? Dan moet je naar Maaseik, waar Watersportclub Aldeneiker Plas je inwijdt in het showskiën!

Terhills Cablepark ©Toerisme Limburg

Ook bij onder meer het Goodlife Cablepark in Hoogstraten, The Outsider Cablepark aan de Donkvijver in Oudenaarde en het Lakeside Paradise in Knokke-Heist kan je terecht voor wakeboarden, waterskiën en kneeboarden. En wist je dat je zelfs in Antwerpen kan wakeboarden? Daarvoor moet je op Linkeroever zijn aan het Galgenweel!

6. Kitesurfen aan de Kust

De Belgische kust is de place to be voor kitesurfers. Bij deze zeer fotogenieke sport sta je op een kleine surfplank en laat je jezelf voorttrekken door een kite (=vlieger). Fun op het water gegarandeerd! Kitesurfen leer je bij o.a. bij Lakeside Paradise in Knokke-Heist, Side Shore Surfers in De Panne en Watersportclub Windhaan in De Haan.

Watersportclub Windhaan ©Westtoer

7. Avonturentoren

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is niet alleen de locatie van Tomorrowland, het is ook een ideale uitvalsbasis voor wie houdt van sport, natuur, fietsen, kickbiken, wandelen en avontuur. Adrenalinejunkies vinden er hun ding bij de 24 meter hoge avonturentoren, allerlei hoogteparcoursen én een zip line met adembenemend uitzicht. Aan het gloednieuwe avonturendomein van The Outsider in Aalst staat de Blue Diamond: een indrukwekkend touwenparcours waar je via kabels, bruggen en andere hindernissen van het ene platform naar het andere slingert. Ook aan het Zilvermeer in Mol vind je een avonturentoren, zipline en avonturentrophy.

Zoek je meer klimuitdagingen? Rep je dan naar Alpamayo: niet alleen de mooiste berg van Peru, maar ook het hoogste klimcentrum van Limburg. Met wanden tot 18 meter hoog en maar liefst 8500 grepen, 170 routes en een oppervlakte van 1300m².

 

logies-header.jpg

Op zoek naar een gezellige overnachting?

Vlaanderen Vakantieland is vele mooie dorpen en steden met gastvrije logies rijk. 

 

8. Racen in Genk

Op het racecircuit van Karting Genk vlieg je door de bochten als een echte F1-piloot. Bekende racepiloten als Button, Alonso of Schumacher hebben hier nog over het asfalt gescheurd. Maar laat dat je niet afschrikken. Er is immers voor elk wat wils: van veilige Kids Karts tot supersnelle Expert Karts.

©Toerisme Limburg

Nog meer raceplezier vind je op het circuit van Zolder, bekend van de 24u van Zolder. Dit voormalig Formule 1-circuit is the place to be als je een dag vol race-avontuur wil beleven. Je kan het circuit immers uitproberen met je eigen wagen of motor. Liever niet met de auto? Kom dan avondfietsen of -skaten!

9. Skydiven

De adrenaline kick als je uit de deur van het vliegtuig springt bij skydiven is werkelijk ongeëvenaard. Bij een sprong ga je 4km de hoogte, heb je 50 seconden vrije val gevolgd door een 5 minuten durende afdaling. Skydiven kan in Moorsele, Schaffen en Genk.

10. Indoor motocrossen

De Blikfabriek is bepaald een blikvanger. Deze oude fabriek in Hoboken werd omgetoverd tot een urban walhalla. Je kan er klimmen, skaten, BMX-en en zelfs moto rijden. Je hoort het goed: indoor crossen op elektrisch aangedreven motootjes! Ervaring is geen vereiste - gewoon doen is hier het mot(t)o.

Op zoek naar tips en inspiratie?

In onze nieuwsbrief (per mail) lees je gratis toffe tips, verrassend advies en eindeloze inspiratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief