Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Hipste wijk van Leuven
Alle artikels

Ken je de hipste wijk van Leuven al?

Van een verlaten, industriële site naar de hipste wijk van Leuven. Met verrassende architectuur, bruisende cultuur, trendy gastronomie en altijd een beetje een vakantiegevoel. De Vaartkom, vijf redenen om langs te gaan.

1. Vernieuwende architectuur

Wandel op goedvallen uit door de buurt en kijk om je heen. Voel je de sfeer van de oude industrie? De oude brouwerijgebouwen en silo's? In De Hoorn smelten nieuw en oud samen. In 1926 werd hier voor het eerst Stella gebrouwen, nu is het een innovatieve ontmoetingsplek. Andere frisse architectuur vind je in de Balk van Beel, Twist, De Smidse, Waterside en veel meer projecten.

2. Een creatieve wijk

De graffiti van Bisser siert de gevels, letterlijk een teken aan de wand in deze wijk. Theaterverenigingen huizen samen in het voormalige douanegebouw op de kop van de Vaartkom en bouwden het uit als een bruisend kunst- en cultuurhuis. De stad kocht de Molens van Orshoven als thuis voor culturele organisaties en artiesten. Voel je de creatieve vibes?

3. Culinaire hotspots

Het gastronomische tapasrestaurant Zappaz scoorde 14/20 in Gault&Millau, en het vegetarische restaurant Noordoever is een tip voor elke foodie. Net als De Hoorn en Café Entrepot. Maar echt speciaal is Coupe Matadi, een ijsjesbar op een omgebouwd vrachtschip uit 1929.

4. Water en vakantie

De dobberende bootjes en het getik van de touwen tegen de masten zorgen voor een instant vakantiesfeertje. Zoek verkoeling op één van de terrassen langs de Vaart of aan de oever van de Dijle in het Sluispark.

5. Foodmarket De Smidse

Ooit was het de Smidse van AB Inbev, nu is het een supertrendy indoor foodmarket met een hart voor pure ambacht.  Je snuistert er tussen de delicatessen van De Kapblok, aperitiefhapjes van Jeroen De Pauw, brood en gebak van Atelier de Séraphine, koffie, fruit en groenten. Maar de grote troef: de pastabar van Felice Rossi, de beste Italiaanse chef van het land!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in