Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Kinderavonturen

Kempense kinderavonturen

Kinderen, klaar voor wat vuile handen en geschaafde knieën? In de Kempense natuur kan je je helemaal uitleven. Wat dacht je van een spelletje denappelschieten of rondhuppelen als een konijn? Of stoer van de ene boom naar de andere slingeren of gekke heksenopdrachten uitvoeren?

Pagadderpad – 2,5 km

Stilzitten is verboden op Pagadderpad in Dessel. Dit beweegpad slingert zich vrolijk van het ene avontuur naar het andere spel. Denappelschieten, balanceren, een boot trekken, rennen als een konijn, springen, lopen over het water, en de beklimming van de 216 trappen van de Sas4-Toren als laatste uitdaging.

Stoerparcours – 6 km

Hoe stoer bij jij? Durf je slingeren van de ene boomstam naar de andere? Springen over water? Hoog in een boom klimmen? Dan is het Stoerparcours in het Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt iets voor jou. Zes grote, stoere belevingsspeeltuigen dagen je uit. Geknipt voor jongeren van 10 tot 14 jaar.

Hekselienpad – 2,7 km

Gele en groene sterren wijzen je de weg op het magische Hekselienpad in Retie. In het wandelboekje of via de app daagt boekenheks Annabel je onderweg uit voor enkele gedurfde opdrachten. Gebaseerd op de prentenboekenreeks van Hekselien van de Retiese auteur en illustrator An Mellis.

Nog meer ravotplekken? Die vind je bij uitstek in De Kempen!

Ravotten in de Kempense natuur.

Boek nu je verblijf