Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Kinderavonturen
Alle artikels

Kempense kinderavonturen

Kinderen, klaar voor wat vuile handen en geschaafde knieën? In de Kempense natuur kan je je helemaal uitleven. Wat dacht je van een spelletje denappelschieten of rondhuppelen als een konijn? Of stoer van de ene boom naar de andere slingeren of gekke heksenopdrachten uitvoeren?

Pagadderpad

Stilzitten is verboden op Pagadderpad (2,5 km) in Dessel. Dit beweegpad slingert zich vrolijk van het ene avontuur naar het andere spel. Denappelschieten, balanceren, een boot trekken, rennen als een konijn, springen, lopen over het water, en de beklimming van de 216 trappen van de Sas4-Toren als laatste uitdaging.

Stoerparcours

Hoe stoer bij jij? Durf je slingeren van de ene boomstam naar de andere? Springen over water? Hoog in een boom klimmen? Dan is het Stoerparcours (6 km) in het Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt iets voor jou. Zes grote, stoere belevingsspeeltuigen dagen je uit. Geknipt voor jongeren van 10 tot 14 jaar.

Hekselienpad

Gele en groene sterren wijzen je de weg op het magische Hekselienpad (2,7 km) in Retie. In het wandelboekje of via de app daagt boekenheks Annabel je onderweg uit voor enkele gedurfde opdrachten. Gebaseerd op de prentenboekenreeks van Hekselien van de Retiese auteur en illustrator An Mellis.

Ravotten in de Kempense natuur.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in