Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
#instatravel: 10 plekken om door de lens te ontdekken
Alle artikels

#instatravel: 10 plekken om door de lens te ontdekken

Je hoeft het niet eens ver te zoeken om je volgers met verstomming te slaan: ook dichter bij huis vind je heel wat verrassende gebouwen, aparte kunstwerken, unieke vergezichten en verbluffende panorama’s. Deze tien toppers leveren de mooiste beelden op en mogen dus zeker niet ontbreken in je feed.

Vintage Heuvelland

In de jaren 50 werd er door Oostenrijkse Alpenspecialisten een kabelbaan getrokken tussen de Vidaigneberg en de Baneberg. Vanop de ‘Cordoba’ bekijk je Heuvelland vanuit een heel nieuw perspectief. Bij helder weer heb je niet alleen een prachtig uitzicht op het dorp en de abdij maar krijg je zelfs de kust of de IJzertoren in het vizier. Ook het vervallen Hotel Kosmos, een voormalig modernistisch vakantiecomplex op de Rodeberg, pakt goed op de gevoelige plaat. Op de plaats van het vroegere zwembad ligt nu Speelbos De Kosmos.

Logeertip: #camplife in een vintage caravan of je eigen tent bij camping De Nachtegaal, vlakbij de zetellift en De Kosmos. Over vintage gesproken: in de buurt kan je ook op wijngaardbezoek.

(c) camping De Nachtegaal

Op de Canapéer

Een panoramisch kiekje vol bloesems vanop De Bijeenraad in Bekkevoort of vanuit verschillende hoeken op de Canapéer in Lubbeek? De Fruitbeeldige Kunstwerken in de elf gemeenten van de Hagelandse bloesemregio zijn op zich al fotogeniek, het omringende landschap is extra voer voor je story. Kom je voorbij Herne, maak dan zeker ook een pitstop bij de landschapskubussen. Het lichtspel en uitzicht blaast elke fotograaf omver.

Logeertip: Zowel de ecclectische inrichting, de ligging op een beboste bergwand en het uitzicht op de stad, maken van vakantiewoning Trumpet House postkaartmateriaal.

Caleidoscopisch straatje

De prijs voor de kleurrijkste achtergrond gaat naar de muren van het Gentse Werregarenstraatje. Straatkunstenaars zijn er voortdurend in de weer met spuitbussen, het graffitistraatje is dan ook een kunstwerk in verandering. Het zou dus zomaar kunnen dat je post morgen alweer achterhaald is. Op zoek naar nog meer kleurrijke muren? Ga fietsen of wandelen met het 'Sorry, not sorry streetart’-plan of check het aanbod van begeleide street art-tours.

Logeertip: Check de hippe tweepersoonsstudio’s van B&B Studio 17 in een oude katoenfabriek uit 1900. Bij het up-to-date interieur hoort zelfs een kleine tuin of privéterras.

Graffitistraatje © David Samyn

Wall of fame

De gevel van een van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld (°1439) én trots van de Leuvenaren is een heuse wall of fame. De oorspronkelijke beelden leden schipbreuk op de Dijle, werden gestolen of meegenomen door een orkaan en dus bleven de nissen leeg tot ver in de 19e eeuw. Misschien spot je wel Napoleon tussen de 236 historische figuren?

Logeertip: Bij Begijnhof Hotel staat je bed pal op een Unesco-site, te midden van prachtige tuinen.

#gardenlife

Het is niet zozeer de beplanting van deze Wintertuin van de zusters Ursulinen waarmee je likes zal scoren maar het bijzondere lichtspel van de kleurrijke glas-in-loodkoepel. Ook de architecturale mix van neogotiek, neo-empire en art deco is absoluut fotogeniek. Spek je account met nog meer Mechelse tuinen, zoals de renaissancistische tuin van Museum Hof van Busleyden of het paleis van Margareta van Oostenrijk . Speur door je lens naar de verborgen plekjes van de vernieuwde Sinte-Mettetuin of het frisgroen van de publieke tuin bij ondernemershuis het Oh!

Logeertip: Boek een bed & brouwerijbezoek bij Brouwerij Het Anker en krijg er een topzicht vanop het dak bovenop.

Vanop het brugje

What’s in a name? Bruggen zijn essentieel om de Brugse reien over te steken en leveren meteen prachtplaatjes op die je met iedereen wil delen. Leg bijvoorbeeld het romantische Minnewater vast vanop de gekende Minnewaterbrug. En nu je daar dan toch in de buurt bent: vergeet zeker niet om het Begijnhof even binnen te wandelen. Van eind februari tot maart is het binnenplein versierd met duizenden bloeiende narcissen: indrukwekkend fotomateriaal!

Logeertip: Kiek Brugge van haar mooiste kant: Hotel Van Cleef ligt op een prachtige plek aan de reien, met zicht op de bootjes vanop het terras.

Begijnhof © Jan D’Hondt

@thevilla

Victor Horta bouwde vooral meesterwerkjes in Brussel, het luxueuze zomerverblijf Villa Carpentier staat echter in de Vlaamse Ardennen, in Ronse. Niet alleen de gevel maar ook het interieur - glas in lood, leuningen in gietijzer, de motieven op vloeren en wanden - en zelfs het park rond de villa zijn helemaal af. Je vindt trouwens nog heel wat andere art-decopareltjes in de stad.

Logeertip: Luxe vakantiehuis Adelaide combineert de fotogenieke grandeur van een mooi gerenoveerd art-decogebouw met hedendaags comfort.

Torenhoge likes

Liefhebbers van een zonsopgang in een insta-proof decor trekken voor dag en dauw richting Kempen. De uitkijktoren langs het Bels Lijntje op de Klotteraard en de Stapper in Grenspark Kalmthoutse Heide staan garant voor mooie taferelen. Geen vroege vogel of net een keer te veel gesnoozed? Beklim dan de Sas4-toren in Dessel, op 37 meter hoogte heb je het kruispunt van drie kanalen (Bocholt-Herentals, Dessel-Turnhout-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen) volledig in het vizier.

Logeertip: Check de tipi’s bij Landgoed Omorika - inclusief vuurschaal, wilgenhut, hottub en nog enkele kippen en koeien om je profiel mee op te vrolijken.

Tussen hemel en hel

Een van de vijf panoramapunten op het fiets- en wandelroutenetwerk van Haspengouw is Helsheaven. Het kunstwerk van Frits Jeuris, op het hoogste punt van Helshoven, figureert graag tegen de adembenemende achtergrond. Nog een fotogeniek kunstwerk in het al even dankbare landschap is het doorkijkkerkje Reading between the lines: dankzij de speciale constructie van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh blijft de omgeving altijd zichtbaar.

Logeertip: Het kasteel, de bossen en natuur, de bloesems in de lente en – niet te vergeten - de schattige alpaca’s maken Kasteel Nieuwenhoven trending in je feed.

Helsheaven © Toerisme Sint-Truiden

Big in Japan

Bekend tot aan de andere kant van de wereld: het beeld van Nello & Patrasche op de Handschoenmarkt. In het verhaal sluit weesjongen Nello vriendschap met straathond Patrasche, samen trekken ze elke dag de stad in maar ze sterven uiteindelijk samen van ontbering voor het schilderij van Rubens in de Kathedraal. Het werk gaat al jaren viraal op Japanse Instagram-accounts, nu nog op het jouwe... Nog meer fotogenieke sculpturen vind je in de beeldentuin van het Middelheimmuseum.

Logeertip: Het Augustinessenklooster in het Berchemse Groen Kwartier werd omgedoopt tot designhotel August. Leg zeker ook de verborgen tuinen, bar/oude kapel en zwemvijver vast.

Nello & Patrasche © Tist

Op zoek naar een goed bed dat ook nog eens mooi staat op de gevoelige plaat? Online vind je nog veel meer fotogenieke logeeradressen. Verschillende logiesuitbaters werken samen met restaurants en wijzen je de weg richting veilige take-awayopties. Informeer ernaar bij je boeking.

Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in