Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
CWXRM

Indrukwekkende land art installatie in provinciedomein de Palingbeek

Vrijwilligers uit de hele wereld boetseerden de voorbije jaren 600.000 beeldjes, één per gesneuvelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Al die beeldjes werden uitgezet op het provinciedomein de Palingbeek. Het resultaat is een land art installatie zoals je die nog nooit gezien hebt.

Aan de Palingbeek werd honderd jaar geleden zwaar gevochten. Het totaal verhakkelde landschap lag er na de oorlog zieltogend bij. Nu is het provinciedomein Palingbeek een glooiend en bosrijk landschap. Wandelnetwerk Ieperboog trekt er dwars doorheen. Je passeert poelen en moerassen, boomgaarden en graslanden. Er is een speeltuin en een aangenaam bezoekerscentrum.

 

Eerbetoon aan gesneuvelden

Onder leiding van kunstenaar Koen Vanmechelen werden de voorbije jaren 600.000 beeldjes uit klei gemaakt door duizenden vrijwilligers. Elk beeldje staat voor een gesneuvelde op Belgische bodem in de Eerste Wereldoorlog. Het project werd ComingWorldRememberMe, kortweg CWXRM, gedoopt.

Al die beeldjes werden met zorg uitgezet in provinciedomein de Palingbeek. Ze staan er nog tot en met 11 november 2018, Wapenstilstand.

 

Wandelen tussen beelden

Je kan de indrukwekkende land art installatie op twee manieren gaan bewonderen, volledig gratis. De blauwe route voert doorheen het Niemandsland waarbij je onderweg ook twee grote sculpturen van Koen Vanmechelen passeert. Er zijn uitkijkpunten voorzien om het hele kunstwerk te overzien.

De rode route is het poëzieparcours COMBAT op ‘de Bluff’.

Er zijn ook gratis rondleidingen onder leiding van streekkenners.

Geniet na van je bezoek aan de land art installatie in een van de toplogies in de Westhoek.

Boek je verblijf nu