Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Toegankelijke activiteiten in Vlaanderen
Alle artikels

Iedereen is toerist in Vlaanderen Vakantieland

Slecht te been? In een rolstoel? Of kan je om welke reden dan ook niet uit de voeten? Iedereen is toch een toerist in Vlaanderen Vakantieland? Ook jij! Zeker met deze heel toegankelijke blikvangers.

Autismevriendelijk in Vlaams-Brabant

Een daguitstap is niet altijd vanzelfsprekend voor iemand met autisme. Een nieuwe omgeving, onverwachte prikkels en onduidelijke sociale regels? Dan helpt een visueel stappenplan om het bezoek goed voor te bereiden. En die zijn er in Vlaams-Brabant al voor elf toeristische attracties.

Het sprookjesachtige Meerdaalwoud kleurt in wondermooie herfsttinten, en daar kan je ook van genieten in een rolstoel. De wandelroute Rollen door de Bossen brengt je tot diep in het bos naar een toegankelijke observatiepost, waar je kan genieten van het mooie uitzicht over het herfstlandschap.

De abdijen van de Kempen

Een Abdijenroute: zegt je dat wel wat? Een 105 kilometer lange autolus brengt je langs drie abdijen, en elke abdij is toegankelijk met de rolstoel, kinderwagen of andere wieltjes. Ideaal dus als je minder mobiel bent. Waarom je zéker moet gaan? De Kempense Abdijen zijn maar liefst tien eeuwen oud en nog altijd even fascinerend. De norbertijnen van Tongerlo, Postel en Averbode drukten hun onuitwisbare stempel op het leven en het landschap van de streek. Nog steeds zijn de abdijen oorden van rust en reflectie, waar je op een terrasje trouwens een lekker abdijbiertje of ander lekkers kan proeven.

Oost-Vlaanderen met een plus

Vijf toegankelijke wandelroutes, drie fietsroutes en zelfs vier bewegwijzerde autoroutes. Logies zonder drempels en evenementen waar echt iedereen kan deelnemen. Dat vind je allemaal in Stapaf met een plus, het fiets- en wandelmagazine voor al wie eens een drempel over moet om Oost-Vlaanderen te ontdekken. Een selectie van toeristische plekjes langs deze trajecten werden op toegankelijkheid gescreend. Alle info kan je online raadplegen. Zo vertrek je goed voorbereid op tocht! Onze suggestie? De Reinaertroute gidst je 160 km lang door Reinaertdorpjes en -steden in het Waasland (én zelfs over de grens naar Hulst) langs Reinaertbeelden, -banken, -gebak, -biertjes en -cafeetjes.

Toegankelijk Limburg

Limburgse gastvrijheid? Die is er voor iedereen. De brochure Toegankelijk Limburg bundelt het volledige toeristische aanbod. Zoals het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, dat vanaf dit najaar in het roemrijke verleden van Roemenië duikt met de expo Dacia. En het Modemuseum Hasselt, dat met SMUK historische en hedendaagse versiertechnieken van de luxemode onder de loep neemt.

De interactieve tentoonstelling ‘De Wereld van Bruegel’ palmt Openluchtmuseum Bokrijk in, ook voor wie met de rolstoel komt. Onder de sterrenhemel van volkssterrenwacht Cosmodrome kan je ook op wieltjes naar de sterrenhemel staren. Liever actief? Huur dan een rolstoelfiets in Bocholt of Hamont-Achel en trek erop uit.

Virtual Reality in Brugge

Proeven van Virtual Reality? Dat kan in het Historium in Brugge. Beleef de Brugse middeleeuwen alsof je er zelf bij was! Tijdens de virtuele tocht kan je je handen zien én gebruiken. Een intense beleving die ongetwijfed nog lang blijft nazinderen. Er zijn verschillende VR-tochten en –games beschikbaar. Voor rolstoelgebruikers is er een speciaal traject voorzien waarbij de gebruiker met een lift alle verdiepingen bezoekt. Geen enkel excuus om thuis te blijven dus!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in