Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Bouba Kalala
Alle artikels

(H)op pad met Bouba in Vlaanderen Vakantieland

De Mol-kandidaat Bouba Kalala brengt niet ieder vrij moment door op de festivalweide. Soms mag het wat rustiger zijn. Zijn favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland? Leirekensroute in Steenhuffel. (Psst. Ook viervoeter Groeby is fan.)

De vroegere spoorlijn tussen Aalst en Londerzeel kreeg een tweede leven als fiets- en wandelpad. In de volksmond: de Leirekensroute. Hond Groeby rent er graag achter de boerenpaarden aan en ook baasje Bouba is fan van het platteland.

Of je al wandelend, joggend of fietsend op pad bent, de omgeving zal je ongetwijfeld weten te verrassen. Wat dacht je van het hopveld van brouwerij Palm? Een indrukwekkende plek met 3.000 ranken die een stop onderweg noodzakelijk maakt. Het hoeft niet bij kijken te blijven. Eind augustus kan je de handen uit de mouwen steken en mee hop plukken. Een fris pintje kan na afloop niet ontbreken.

Bekijk hieronder Bouba’s video en ontdek meer over zijn favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland. Je kan ook je wandelschoenen aantrekken of op je fiets springen en zelf op ontdekking gaan!

Zin in méér hopbeleving? De regio heeft nog zeker 8 andere smakelijke activiteiten te bieden. Heerlijk voor de doorwinterde bierfanaat maar ook lekker toegankelijk voor hopamateurs.

  1. Fietsroute Diepensteyn in Malderen
  2. De brouwzalen van Palm & De Hoorn
  3. Microbrouwerij Den Triest
  4. Hopveld tegenover Domein Diepensteyn, Brouwerijstraat, Steenhuffel, tussen fietsknooppunt 15-61, tussen wandelknooppunt 322 en 300
  5. Hopveld Trieststraat, Kapelle-op-den-Bos, tussen fietsknooppunt 29-87, tussen wandelknooppunt 1 en 13 (wandelnetwerk Rivierenland)
  6. Hopveld Steenweg op Vilvoorde, naast voetbalterrein, Opwijk, tussen fietsknooppunt 5-6, op 500 meter van wandelknooppunt 711

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in