Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
limburg hoger
Alle artikels

Hoger? Sneller? Dieper? Limburg daagt je uit!

Mag het eens wat spannender zijn? Wat hoger? Sneller? Mysterieuzer? Dieper? Ga dan de uitdaging aan in Limburg, waar het altijd net een stukje opwindender is dan elders. Vijf avontuurlijke tips!

1. De steilste wand

Alpamayo is de mooiste berg van Peru en het hoogste klimcentrum van Limburg. Met wanden tot 18 meter hoog, maar liefst 8500 grepen, 170 routes en een oppervlakte van 1300m².

2. Een kasteel vol mysterie

De eeuwenoude geheimen van Alden Biesen komen tot leven in een mysterieus klank- en lichtspel. De heer van Biesen – Jan Decleir – is je gids langs ridders, nimfen en een vuurspuwende draak. Maar opgelet, niets is wat het lijkt in Bilzen Mysteries.

3. De snelste race

Geef plankgas op het racecircuit van Karting Genk en vlieg door de bochten als een echte F1-piloot. Met veilige Kids Karts tot de supersnelle Expert Karts. Bekende racepiloten als Button, Alonso of Schumacher hebben hier al over het asfalt gescheurd.

4. De mooiste railbikeroute

Trap kaarsrecht van Munsterbilzen tot Gellik, door het knappe natuurlandschap van Limburgs Haspengouw. Een treintraject van 6 kilometer uitsluitend voor railbikes, met een picknickplaats halverwege.

5. De wondere onderwaterwereld

Snorkel tussen wel 3000 kleurrijke tropische vissen of duik tot tien meter diep in een gigantisch duikbassin. Je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld, TODI in Beringen is ver genoeg voor een unieke waterervaring.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in