Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Willy Verdonck

Hier kan je rustig én culinair genieten

Deze vijf hotspots zijn je op het lijf geschreven als je houdt van lekker eten. Van kaviaar tot chocolade. Visbioloog Willy Verdonck gidst je door de lekkerste adresjes in de Kempen.

Royal Belgian Caviar, natuurlijk & Belgisch
Alvorens kaviaarexpert Willy Verdonck en zijn collega’s het productieproces aanvatten heeft de steur er een weg van maar liefst 8 tot 10 jaar opzitten van! Breng een bezoekje aan Royal Belgian Caviar om een kaviaarei met frisse romige dooier te proeven.

Veiling Hoogstraten, verser vind je het niet
Vergis je niet, tijdens de veiling te Hoogstraten wordt er niet geboden met de handen in de lucht. Het is een geautomatiseerde klok die de veiling van verse producten – zoals héérlijke aardbeien – in goede banen leidt, verklapt directeur Gaston Opdekamp.

Priorij Corsendonk, logeren voor foodies
Het vroegere gastenverblijf van de paters in Oud-Turnhout krijgt vandaag een tweede leven als culinair logeeradres Priorij Corsendonk. Wie overnacht bij Rob van den Berg geniet niet alleen aan de ontbijttafel. Je smaakpapillen worden ook met een lunch en diner verwend.

Couverture, eindeloos chocoladegamma
Als koningin Paola fan is, weet je dat je goed zit! Bij chocolatier Couverture wordt er tijd nog moeite gespaard. Aanrader: het ‘Corsendonkske’, in de vorm van een bierfles met een pralinévulling die smaakt naar meer.

Fleur de Sel, toegankelijk topniveau
Verstand komt misschien met de jaren. Maar dat geldt niet voor kookkunsten. Dat bewijst chef Alex Verhoeven in restaurant Fleur de Sel. Als deelnemer aan Jong Keukengeweld gaat hij geen enkele culinaire uitdaging uit de weg. Reserveer een tafeltje als je op een toegankelijke manier culinair wil genieten!

Boek een overnachting en trakteer jezelf zo op méér culinair genot.

Culinair logeren in de Kempen