Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Hier flaneer je als een koning(in)

Graven, baronessen en koningen bouwden hun lusthoven in het groen rond Brussel. Met alle pracht en praal en een sierlijk park eromheen. Vandaag kan je op heel wat plaatsen in de Groene Gordel net als hen drentelen, flaneren en picknicken op een aristocratische manier. Onze tips:

  1. Warandepark Tervuren. Het Afrikamuseum, het Koloniënpaleis en de ruïne van een hertogelijk paleis in het mooiste park van het land.
  2. Plantentuin Meise. Het buitenverblijf van keizerin Charlotte is misschien wel de beroemdste plantentuin ter wereld, met meer dan 18.000 soorten.
  3. Kasteelpark van Gaasbeek. Binnen de kasteelmuren kom je in de magische wereld van markiezin Marie Arconati Visconti. Kuier door de speelse binnentuin die ze zelf liet aanleggen.
  4. Rozentuin Coloma. In een romantische bui? De 3500 rozensoorten kleurt deze tuin in Sint-Pieters-Leeuw in prachtige tinten.
  5. Kasteelpark Ter Rijst. Gebogen bruggetjes, een slingerend wandelpad en een wit classicistisch kasteel in Pepingen.
  6. Kasteelpark van Huizingen. Een levendig provinciedomein waar je je geen moment verveelt.
  7. Domein Groenenberg. Engelse tuinarchitectuur ten top in Vlezenbeek.
  8. Prinsenbos. Een kloeke donjon en een idyllische visplek in hartje Grimbergen.
  9. Park Drie Fonteinen. Een Engels landschapspark, een prachtige Franse tuin, een speelbos en een stijlvolle brasserie in Vilvoorde.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in