Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Hidden gems in Brugge: groene plekjes, shoppingadresjes en insidertips
Alle artikels

Hidden gems in Brugge: groene plekjes, shoppingadresjes en insidertips

Naar hidden gems in Brugge hoef je niet lang te zoeken. De hele binnenstad is erkend als werelderfgoed en zelfs de meest verborgen plekjes liggen op wandelafstand. Hou je smartphone op zak en ontdek ze op goed geluk. Nog beter: laat je leiden door deze slimme insidertips en geniet van enkele magische dagen in Brugge!

Twintig jaar geleden erkende Unesco het historisch centrum van Brugge als werelderfgoed. Waarop de stad veranderde in een openluchtmuseum? Beslist niet. Je hoeft maar een straathoek om te slaan en de massatoeristen verdwijnen uit beeld. Welkom in het Brugge voor trendsetters, creatievelingen en stiltezoekers. Van creatieve start-ups, gedurfde architectuur, mode en design en muisstille groene oases. Hidden gems in Brugge liggen voor het rapen als je eventjes zoekt.

Hidden gems in Brugge voor stiltezoekers

Hoe romantisch, die zwanen op de reien! Maar je kan ook schaapjes tellen in hartje Brugge. In Hof de Jonghe en Hof Campers maken ze zelfs deel uit van de stadsgeschiedenis, want het stille parkje heeft een verleden als wolwasserij. Ook in de boomgaarden en weides van het Grootseminarie hoor je alleen vredige grazers. Priesters krijgen hun opleiding nog steeds in de zeventiende-eeuwse cisterciënzerabdij. Wandel door verstilde arbeidersstraten, ontdek de schattige werkmanshuisjes van het Volkskundemuseum en slenter langs de groene vesten. En, over schaapjes tellen gesproken: bij bed & breakfast De Sterre logeer je in een historisch tuinhuisje met een wilde tuin.

Insidertips voor architectuurfans

Hidden gems in Brugge kunnen ook hedendaagse architectuurparels zijn. Dé eyecatcher bij uitstek is het Concertgebouw aan ‘t Zand. Volg tijdens de zomermaanden het Concertgebouw Circuit en ontdek hoe klank, beeldende kunst en architectuur je kijk op de wereld kunnen verruimen. Meer info over aangepaste openingstijden in functie van de huidige coronacrisis is te vinden op de website van concertgebouwcircuit.be. in Bij In & Uit in het Concertgebouw kan je het stadsplan 25/25 Hedendaagse kunst en architectuur afhalen. (Of download het). Mag nieuwe architectuur opvallen in een historische stad of moet ze bescheiden blijven? Daarover gaat je wandeling. De nieuwe betonnen vleugel van het Europacollege is bijvoorbeeld controversieel. Wat denk jij: prachtig of te gewaagd? De Triënnale Brugge onderhoudt het debat over hedendaagse kunst en architectuur in een werelderfgoedstad. In afwachting van de editie van 2021 kan je de sfeer van het stadsfestival opsnuiven in het House of Time. Welkom in Berlijn aan de reien!

Authentieke en trendy shoppingadresjes

Fan van duurzaam winkelen, eerlijke kleding en lokale producten? Local Love selecteert fijne, 100 % Brugse adresjes, van gevestigde speciaalzaken tot creatieve jonge makers. Download de kaart en shop buiten de platgetreden paden. Handmade in Brugge laat je ontdekken dat traditionele adressen blijven vernieuwen en vernieuwers inspiratie halen uit tradities. Het stadsplan #ArtandAntiques gidst je langs kunstgalerieën en antiquairs voor elk budget. Hidden gems in Brugge hoeven toch niet in Brugge te blijven? Dat geldt ook in de tofste shoppingstraten. In de Langestraat en de Hoogstraat pik je heerlijke retrovibes op. Denk aan creatieve start-ups, vintage decowinkels en groen en kunst aan de gevels. Proef de soul kitchen van Bistro Pro Deo of ga koffie slurpen bij de unieke Postbar. De tofste aanwinsten voor je kleerkast of interieur vind je in de Ezelstraat en de Sint-Jakobsstraat. Je vinylcollectie uitbreiden kan dan weer bij Cherry Picker Record Store. La Stanza di Stefanie selecteert bijvoorbeeld duurzame, ambachtelijke meubels en accessoires van bij ons en uit Toscane.

Beeld: Visit Bruges - © Jan D’Hondt


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in