Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Haspengouw

In het Haspengouw van Rick de Leeuw

Rick de Leeuw dacht dat hij Amsterdammer in hart en nieren was, tot hij verliefd werd op Haspengouw: de meest lieflijke streek van Limburg. ‘De onmetelijke weidsheid, de charmante mensen, de sfeer’, zo vat hij zijn liefde samen. Met zijn vier insiderstips beleef je Haspengouw helemaal.

Een vleugje vrijheid

‘Lucht voor lichaam en geest. Dit is vrijheid’, zegt Rick, terwijl hij door het prachtig groen, open landschap van zijn thuisdorp Heks fietst. Geen betere manier om te herademen dan een verkwikkende fietstocht. Download de Limburg Fietsparadijs app en vertrek zorgeloos op weg. Boek een nachtje in een gastvrije B&B en maak er een volledig fietsweekend van.

Logeren in de Tranendreef

In de dreef naar het kasteel van Hex hangen vreemde druppels in de bomen. Druppelvormige boomtenten, een uniek project van Nederlander Dré Wapenaar die kunst en toerisme samenbracht. Boek gerust een nachtje, je kinderen zullen er dol op zijn.

De heerlijke geur van de voorjaarsbloesems

In de lente toveren de fruitbloesems Haspengouw om tot een deinende zee vol geur en kleur. Spreid je picknickdeken onder de fruitbomen en snuif het aroma tot diep in je longen. De winter is meteen helemaal vergeten.

Verdwijn in het landschap

Ga helemaal op in het landschap met de mooiste wandelingen. Zoals de Klaprozenroute door de bloeiende velden of de gedichtenwandeling rond Kuttekoven. Een overzicht van alle wandelingen in één oogopslag? Dat vind je op deze website.

Beleef Haspengouw zoals Rick de Leeuw.

Boek nu je verblijf