Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Tomas de Soete raadt Buitenland aan.

Hét favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland van presentator Tomas de Soete

Als het van radio- en televisiepresentator Tomas de Soete afhangt, hoef je niet ver te gaan voor een verrassende dagactiviteit. Al in Buitenland (Bornem) valt je mond open van verbazing!

Tomas de Soete’s favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland is Buitenland. Hij trekt daarmee niet over onze landsgrenzen heen. Hij zoekt het gewoon korter bij huis, en blijft in Vlaanderen Vakantieland. Al fietsend, bereikt hij in een vingerknip de Bornemse deelgemeente genaamd Buitenland.
Vroeger was Buitenland moerasgebied. (Géén verrassing want Buitenland ligt aan de Schelde.) De Soete laat zich er verbazen door de architectuur.

Buitenland is klein. Maar bulkt van de unieke bouwwerken. Een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling van 1894. Na de deelname van de wijk Oud Antwerpen werden alle deelnemende gebouwen steen per steen afgebroken en piekfijn heropgebouwd in Buitenland. Resultaat? Een gezellig gehucht met tot de verbeeldingsprekende huizen. Leuk om door te wandelen of net als Tomas met de fiets te verkennen.

Bekijk hieronder Tomas’ video en ontdek meer zotte weetjes over zijn favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland. Of trek met je familie, vrienden of kinderen naar Buitenland en oordeel zelf!

Is je vakantiehonger nog niet gestild? Til je bezoek aan Buitenland dan naar een hoger niveau door het te combineren met één van deze zes activiteiten:

  1. Kasteel D’Ursel & De Notelaer: wandel door kasteelgangen of picknick in de tuin.
  2. Fiets op een jaagpad langs de Schelde: vooral de Scheldedijkroute wil je niet missen!
  3. Streek- en Vlechtmuseum De Zilverreiger: hier worden je kinderen echte mandenvlechters.
  4. Kasteel van Marnix de Sainte Aldegonde: waar je een verzameling mooie koetsen kan bezichtigen.
  5. Wandelen op het Noordelijk Eiland en nabij de Zeesluis van Wintam: de ideale omgeving voor vogelspotters.
  6. Veer Wintam – Rupelmonde: in juli en augustus kan je dagelijks de veerboot nemen, de moeite!

Méér tips op en rond de Schelde vind je op de website van Scheldeland.