Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
kempentocht door bossen
Alle artikels

Helemaal offroad op de Kempentocht

Waar vind je ze nog, de plekken waar je uren en zelfs dagen kan wandelen in het groen? In de Kempen natuurlijk. Volg de nieuwe Kempentocht in de grensstreek met Nederland en verdwijn helemaal in de vrije natuur.

Voor een trektocht met de tent door de natuur, hoef je echt niet naar de diepe Ardennen of de Schotse Hooglanden. In de Kempen kan je dagen stappen over onverharde wandelpaden in het groen. Door de heerlijk ongerepte natuur van het Turnhouts Vennengebied en het natuurgebied Vallei van het Merkske, en door de fraaie landschappen van Merksplas-Kolonie en Wortel-Kolonie.

63 kilometer vrijheid
De Kempentocht rijgt al dat natuurschoon aan elkaar in een lus van 63 kilometer over onverharde wandelwegen. De droom van elke stapper, hiker en wandelaar die op zoek is naar het stevigere werk. Geen saaie wegen, maar uitdagende paden door een fantastische brok groen. Je tent kan je kwijt op de bivakzone van Wortel-Kolonie of op camping Baalse Hei.
Liever een comfortabel bed? Dan wacht je een zachte nacht in de Klein Engelandhoeve in Turnhout.

Haal je wandelkaart
Haal de kaart in de bezoekerscentra Kolonie 5-7 van Merksplas-Kolonie en De Klapekster van Wortel-Kolonie, en ga meteen op pad. De lus is verdeeld in drie trajecten, voor drie heerlijke dagen van vrijheid.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in