Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Beachbar

Heerlijk zomeren op de strandbars aan de Kust

Een bezoek aan de Kust bestaat vooral uit het genieten op het strand. Een aantal jaar geleden dook het fenomeen van de beachbars op aan de Vlaamse Kust. Niets leuker dan met de voeten in het zand te genieten van de gezonde zeelucht met een lekker fris drankje in de hand. Op 67 kilometer strand vind je niet minder dan 62 strandbars of beachclubs. Er komen er elk jaar nog bij. Santé!

De zomer is pas echt geslaagd als je je languit kan neervlijen in een hippe strandbar. Beschermd door de wind en met de voeten in het zand kijk je uit op het strand. Op de kaart van een beachbar staat een heel scala aan cocktails, maar even goed lekkere streekbieren, ijsjes, frisse en warme dranken.

Feest op het strand

In Knokke-Zoute vind je bijvoorbeeld de strandbar Collins Beach waar een zomer lang feest wordt gevierd.

Zeebrugge heeft twee strandbars waaronder de Banana Moon waar ook ligbedden, parasols en strandhuisjes worden verhuurd.

In Blankenberge is de keuze groot met zijn dertien erkende strandbars. Die met de prijs voor grappigste naam gaat naar Coco Loco Beach waar ze over een uitgebreide bierkaart beschikken.

In Bredene met zijn brede vlakke strand kan je relaxen in onder andere Hippo Beach aan strandpost 6.

Wie in Oostende het Q-beachhouse bezoekt, maakt kans door de webcam van Q-Music te worden gespot.

In Koksijde is de Beach Village de hotspot voor gezinnen. Dit is strandbeleving ten top met een openlucht speeldorp en bar.

Strand- en watersporten

Mag het wat actiever? Dan kan je afzakken naar een beachclub. Je kan er strand- en watersporten beoefenen als kitesurfen, windsurfen, suppen, golfsurfen, zeielen, kajakken, rafen, waterskiën… en genieten op het terras.

Beachclubs als Twins in Bredene en Surfers Paradise in Knokke-Heist zijn het hele jaar open.

Maak er een relaxweekend aan zee van in een wellnesslogies

relaxweekend aan zee