Haute cuisine en couture in Brugge

Vlaanderen Vakantieland 30 juli 2020

Brugge is meer dan het Belfort en kant. De West-Vlaamse hoofdstad ontpopte zich tot een waar paradijs voor liefhebbers van gastronomie en sjieke shopping. Ontdek ‘Die Scone’ via deze sterrenrestaurants en unieke winkelconcepten!

Brugge wordt vaak in één adem genoemd met de virtuositeit en het meesterschap van ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maar ook de creatieve en hippe ondernemers van vandaag maken Brugge tot dé shopping- en smaakstad bij uitstek. Met alle trendy eethuisjes en exclusieve boetieks op wandelafstand van de Markt vinden zowel fans van ‘haute couture’ als ‘haute cuisine’ hier gegarandeerd hun ding! Tip: boek meteen een overnachting in Brugge en maak er een meerdaagse belevenis van!

Graag een handig overzicht? Het Local Love-stadsplan bundelt authentieke adresjes van gepassioneerde lokale ondernemers. Hier shop je zoals een echte Bruggeling en vermijd je platgetreden paden. 
Handmade in Brugge zet dan weer lokale creatievelingen op de kaart. Ambachtelijke creaties of handgemaakt lekkers worden hier verzameld. 
Liefhebber van eeuwenoude objecten of hedendaagse kunst? Met het Art and Antiques-plan ontdek je de tientallen vermaarde kunstgalerijen en antiekzaken die Brugge rijk is.

Mode & fashion

De bekende merken vind je in de Steenstraat. Fans van retro reppen zich best naar de Langestraat en de Hoogstraat: hier bulkt het van de adresjes voor hipsters en rockabilly girls. Meer unieke zaakjes vind je in de Ezelstraat en de Sint-Jakobsstraat. Zo scoor je bij Twee Meisjes de mooiste jurkjes en jumpsuits. Ook Boetiek RUTH zal menig vrouwenhart sneller doen slaan.

Mannen én vrouwen met een hippe neus vinden eigenzinnige en milieubewuste mode bij LeeLoo en nog meer trendy streetwear bij Fresh. Of ben je op zoek naar een chique kostuum? Je kan het helemaal op jouw maat laten designen bij Café Costume.

(c) Boetiek RUTH

Design & delicatessen

In Brugge vind je ook heel wat inspiratie voor je interieur. Bij Goûts & Couleurs moet je zijn voor een totaalconcept naar jouw smaak. ‘Moodmaker’ Frederiek Van Pamel fleurt jouw huis helemaal op met bloemige designs. Italiaanse decoratie, servies en geuren vind je bij La Stanza Di Stefanie. Bij Vanhille Grubert ontdek je huisgemaakte spulletjes en de zachtste plaids en stoffen; bij Harfi de mooiste Marokkaanse designs en juwelen.

De Smedenstraat is dan weer de lekkerste straat van Brugge. Hier vind je culinaire topadressen zoals kaasaffineur De Kaasbolle en lunchrestaurant Tougou met Franse fijnproeverij. En waarom het proeven niet combineren met een praktische boodschap?

(c) Frederiek Van Pamel

Topgastronomie

Niet minder dan 32 Brugse chefs worden aanbevolen door Michelin, Gault&Millau en Bibgourmand. Nergens ter wereld vind je ook zoveel sterrenrestaurants geconcentreerd in en rond een stad! De buurt in de omgeving van de Langestraat en Hoogstraat heeft dan ook terecht als bijnaam de ‘langste gastronomische tafel ter wereld’! Hier vind je op krap anderhalve kilometer culinaire topadressen zoals Goffin, Sans Cravate, Hubert Gastrobar, en Franco Belge. Een echte must-taste: Zet’Joe, de nieuwe stek van sterrenchef Geert Van Hecke (ex-Karmeliet).

Ook elders in de stad worden je smaakpapillen verwend. Bij Cantine Copine vind je fantastisch eten zonder veel gedoe, onder leiding van chef Karen Keygnaert. In hartje Brugge betrekt Patrick Devos een indrukwekkend historisch pand, met vier salons uit verschillende stijlperiodes. Ook Den Gouden Harynck is voor heel wat Bruggelingen een vaste culinaire waarde: chef Philippe Serruys kiest resoluut voor naturel, herkenbare en zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten. Om duimen en vingers bij af te likken!

Beeld (c) Smaaak