Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
WOI in Scheldeland.

Groote Oorlog in Scheldeland

De Eerste Wereldoorlog zou misschien anders verlopen zijn als het Duitse leger niet flink werd gehinderd in Scheldeland. Met een hoge prijs: Dendermonde brandde af en rond de forten van Liezele, Bornem en Breendonk werd geschiedenis geschreven. Dompel je onder in Groote Oorlog in Scheldeland.

Vier wandelroutes

Download de wandelroutes en beleef de hartverscheurende verhalen van het bezette Aalst, de verwoesting van Dendermonde, het spookdorp Liezele en het fort van Bornem. De infoborden onderweg doen de geschiedenis haarfijn uit de doeken.

Vier fietsroutes

Kies uit vier themaroutes, telkens met een ander oorlogsverhaal als leidraad. De infoborden vertellen je over het leven in bezet gebied, over de bloedige strijd aan de oevers van de Schelde en in het Buggenhoutbos, over de forten die Antwerpen moesten beschermen en de reusachtige zeppelins op het vliegveld van Gontrode. Gewoon downloaden en je kan op weg.

Gratis app

Met de app ‘100 jaar Groote Oorlog’ op je smartphone krijgt je fietstocht of wandelroute een extra dimensie. 3D-audiofragmenten en authentiek fotomateriaal nemen je terug mee in de tijd.

Luisteren naar Liezele

Het fort van Liezele is het best bewaarde fort van de Stelling van Antwerpen, een versterkte gordel rond de stad. Een bezoek meer dan waard, en met de audiogids komen de verhalen tot leven.

Evenementen

Een extra tip: tijdens dit herdenkingsjaar is de oorlog nooit ver weg in Scheldeland. Er is altijd wel een evenement of herdenking aan de gang.

Geschiedkundig logeren in de buurt, een aanrader!

Logies langs de frontlijn