Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Griezelen met halloween in Vlaanderen

Griezelactiviteiten met Halloween

Huiver, sidder en beef, Halloween komt eraan! Waag jij je aan een huiveringwekkende nachtwandeling vol monsters, heksen en andere griezels? Een avond in een hels pretpark? Of liever een sfeervolle vertelavond aan een knetterende vuurmand?

Gruwelen in Bobbejaanland

Een rustig dagje in het pretpark? Vergeet het, want als de schemering valt, nemen Mexicaanse calaveras, een kwaadaardige stroper, mutanten en andere griezels Bobbejaanland over. Overwin jij je angst in het spookhuis Welp? Durf je de zombies trotseren van Yummy? Of word je opgejaagd wild in één van de drie scarezones? Misschien reis je liever naar een heel andere wereld tijdens een sensationele show? Tijdens de vijf nocturnes breken de griezels uit hun attracties en neemt de gruwel nog meer toe.

Huiveringwekkend wandelen in Oost-Vlaanderen

In de Vlaamse Ardennen bieden avond en nacht spannende avonturen! Tijdens de nacht van de duisternis op 12 oktober kan je de sfeer en de schoonheid van het nachtelijke Hotondbos in Ronse opsnuiven, luister je naar geheimzinnige verhalen en huiver je na bij een hartverwarmend drankje.

Kom na zonsondergang op 26 oktober gezellig griezelen op Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen. Volg de wandeling langs dansshows, griezelacts en gratis proevertjes, en geniet van het vuurwerkspektakel. In Ename kan jong en oud tijdens de herfstvakantie op een griezelige zoektocht vol opdrachten, vertellingen en oude Keltische gebruiken, meer te weten komen over de geschiedenis van Allerheiligen en Allerzielen. Wat hebben maskers, een schandpaal en heksen met deze periode te maken?

Halloween on rails

Trap met een railbike de duisternis in over een verlaten spoorlijn. Is dat om moeilijkheden vragen rond Halloween? Juist, want Halloween on rails in Munsterbilzen het belooft een helse rit te worden vol griezels en spektakel. Wedden dat je sneller trapt dan je lief is?

Griezelen in de ruimte

Dacht je dat ze in de ruimte niet aan Halloween deden? Think again! De kosmos barst van de enge figuren die je maar al te graag de stuipen op het lijf jagen. In de herfstvakantie kan je in de Cosmodrome na elke 360° graden show kennis maken met mysterieuze sterrenkundige figuren. Durf jij het aan om te komen kijken?

Bibberen aan de kust

Ook aan zee laten ze Halloween niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens de herfstvakantie kan je op verschillende kustplaatsen meestappen in een griezelige Halloweenstoet. In De Panne mag je je verwachten aan vuur, licht en rook, leuke (maar ook erg angstaanjagende, duh) acts, een gigantische brandstapel, vuurwerk én gratis pompoensoep en chocolademelk. De moeite! In Koksijde wordt de bib omgetoverd tot de place to be voor alle Halloweenfreaks. Griezelkostuum en zaklamp? Check! Klaar voor anderhalf uur griezelen. De straten van Nieuwpoort worden dan weer overspoeld door enge figuren. Oppassen geblazen; je bent nergens veilig. En in Blankenberge staat de hele herfstvakantie in het teken van Halloween. Een overvloed aan huiveringwekkende evenementen voor jong en oud. Met als kers op de taart: de halloweenparade.

Kan het griezelplezier niet op? Boek er een weekendje bij

Akelig knusse logies voor Halloween