Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Kaart Torhout met hotspots
Alle artikels

Geschiedenis, plezier en rust in Torhout

De reporter van Iedereen Beroemd onderzocht hoe de maandag gestolen werd in Torhout. Wij gingen dan weer op zoek naar de vele toeristische troeven van de stad.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 14

Geschiedenis, plezier en rust in Torhout

De reporter van Iedereen Beroemd onderzocht hoe de maandag gestolen werd in Torhout. Wij gingen dan weer op zoek naar de vele toeristische troeven van de stad.

Ontdek in de buurt

Grandioze kastelen

Torhout is de oudste stad van het graafschap Vlaanderen en draagt een rijke geschiedenis met zich mee. Temidden van een Engelse landschapstuin ligt Kasteel Ravenhof (1), waarin ook het museum Torhouts Aardewerk is ondergebracht. Op enkele kilometers van de binnenstad vind je Kasteel Wijnendale (2) met het prachtige Wijnendalebos. En ook in Provinciedomein d’Aertrycke (3) vind je een sprookjesachtig kasteel.

Paradijs voor kinderen

Op het uitgestrekte domein van Kinderboerderij d’Oude Smelterij (4) maak je kennis met Mia het kalf, Bella de koe, ezels Max en Pauline en tal van andere dieren. Ook op Kinderboerderij Den Ast (5) maak je op een speelse manier kennis met de dieren en de moestuin. Avontuurlijke gezinnen kunnen terecht in Groenhove (6), een domein met wandelpaden, een speelbos en een bosleerpad.

Te voet of met de fiets

De erfgoedwandelroute brengt je langs middeleeuwse wandelroutes, markante gebouwen, ambachten en kunst. Rust en natuur vind je langs de Moereveldwandelroute. Langs rustige landwegen ontdek je het landschap, doorkliefd met kleine waterlopen. Spoorlein 62 bracht vroeger de Parijzenaars naar Oostende. Nu is het traject omgevormd tot de Groene 62, een autovrij fietsparadijs.

Overnachten in de buurt

Op de Markt van Torhout is hotel De Beiaard (7) een gastvrije uitvalsbasis om de streek te ontdekken. Logeer je liever in het midden van de natuur, dan kom je aan je trekken bij vakantiewoning Berkenhuisje (8). Een comfortabele verblijfplaats met plaats voor 10 personen is vakantiewoning Kwakkelhof (9). Woodside Bed en Breakfast (10) is een moderne B&B met een prachtig verwarmd buitenzwembad.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in