Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Alle artikels

Geef je paard vrije teugels in Limburg

Op zoek naar dat absolute gevoel van vrijheid? Rijd in galop over de heide en door de bossen van Limburg. De doorwaadplaatsen en hindernissen zorgen voor een extra vleugje avontuur. Altijd is er wel een paardvriendelijk café of logeeradresje in de buurt.

Op pad langs het ruiternetwerk

Stel je een ruiterparadijs voor met meer dan 650 km bewegwijzerde ruiter- en menpaden, aaneengeregen door knooppunten die je oneindig kan combineren. Zo maak je je tocht zo lang je zelf wilt. Handig hierbij is de ruiterkaart, of stippel je tocht online uit. Onderweg stoot je op paardvriendelijke haltes waar je paard en jij op adem komen en de dorst lessen.

Maak er een meerdaagse ruitertocht van en boek een overnachting in een van de vele ruiter- en paardvriendelijke logies.

Paardensportevenementen

Laat je in een authentieke koets door het landschap voeren, huur een pony en trek er met de kinderen op uit, snuister tussen paardenspullen op marktjes en beurzen. Er valt altijd wel wat te beleven in ruiterland Limburg. SenTower Park in Opglabbeek is het mekka van de paardensport, een state-of-the-art hippisch centrum waar je de wereldtop in dressuur en jumping aan het werk kan zien.

Het favoriete draafplekje van Ludo Philippaerts?

Nee, het is echt geen toeval dat onze bekendste ruiter Ludo Philippaerts hier thuis is. Benieuwd naar zijn favoriete draafplekje? Dat is de zanderige bodem van Duinengordel, met de 85 meter hoge Oudsberg als hoogste landduin.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in