Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Alle artikels

Geef je paard de sporen in de Groene Gordel

Te paard rond Brussel? Het lijkt misschien een hachelijk avontuur maar de rust en de natuur van de Groene Gordel zullen je verbazen. De Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel gidst je over de mooiste ruiterpaden in verschillende dagetappes rond de hoofdstad. Door bossen en kasteelparken, met gastvrije logies onderweg voor jou en je paard.

Koningen en prinsessen draafden al eeuwen geleden door het groen rond de hoofdstad om de drukte van Brussel te ontvluchten. Nog steeds is de Groene Gordel een heerlijk ruiterland. Met de mooiste kastelen en bossen, veldwegen en valleien.

Meerdaagse ruitertocht

De Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel rijgt de bezienswaardigheden aan elkaar. Het Kasteel van Gaasbeek, het Sportimonium, bezoekerscentrum De Lambiek, Provinciedomein Huizingen, om er maar enkele te noemen. En dat 230 kilometer lang, verdeeld over verschillende etappes, met paard- en ruitervriendelijke logies onderweg.

Zeven extra dagtochten

Benieuwd naar wat de Groene Gordel nog te bieden heeft? Dan heb je de keuze uit zeven ruiter- en menroutes die je nog dieper de streek in leiden. Mooie dagtochten met een manege als begin-en eindpunt.

Bestel de kaart

De Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel is netjes bewegwijzerd. Op de kaart staan alle nuttige haltes: logies, picknickplaatsen, parking en bezoektips.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in