Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Gastronomisch genieten van Limburg

Natuurlijk is de Limburgse vlaai overheerlijk, maar Limburg heeft culinair nog zoveel meer te bieden. Wist je dat Limburg in totaal 13 Michelinsterren telt? De lekkerste bieren en wijnen produceert? En dat je het smakenpallet er op heel verschillende manieren kan beleven? Je volgende culinaire uitstap is naar Limburg!

De beste wijnen

De wijnhellingen van het Voerense wijndomein Crutzberg verbergen goud. Letterlijk: de Chardonnay Barrique 2016 en Chardonnay 2016 kaapten de gouden en zilveren medaille weg op MUNDUS VINI in Duitsland, één van de grootste en belangrijkste wijnwedstrijden ter wereld. En dat is niet alles: bij de 38 beste Belgische wijnen zijn er volgens de Vlaamse Vereniging van Sommeliers liefst 17 Limburgse.

Schuimende bieren

Liever een schuimende pint? Wat dacht je van brouwerijen in Limburg met ronkende namen als Den Toeteler in Hoeselt of Jessenhofke in Hasselt? En in de Sint-Benedictusabij De Achelse Kluis brouwen ze de enige echte Achel Trappist.

Lekkere streekproducten

Wie kent de Limburgse vlaai niet, te koop bij elke bakker?
En elke ochtend… stroop. Het lekkerste fruit… van het land. Ten slotte is er nog de wereldberoemde Hasseltse jenever.

Proeven maar!

Hoe ontdek je al dat lekkers het best? Door te proeven natuurlijk! Volg de gids op een proevertjestocht door Hasselt, ga met de pocketgids Foodies Tongeren op zoek naar de smaakmakers van de Ambiorixstad. Of boek gewoon een tafeltje in een toprestaurant. Daar hebben ze er hier genoeg van: Limburg telt 13 Michelinsterren en het Jong Keukengeweld staat al te trappelen om zich te bewijzen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in