Fitcation in de Groene Gordel

Vlaanderen Vakantieland 05 juni 2020

Ben je sportief aangelegd of wil je gewoon de cijfers op de weegschaal ook tijdens je vakantie onder controle houden, dan is een ‘fitcation’ een goede optie. De work-out room of het zwembad van je hotel ligt voor de hand, de groene Brusselse rand biedt meer avontuur.

Wildwatersport in Willebroek

Wil je op eigen houtje op een Belgische rivier gaan kajakken? Huur dan een kajak bij een officieel verhuurbedrijf ter plaatse of breng je eigen bootje mee. Bij de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel kan je verschillende takken van de kajaksport beoefenen.

Trailrunning in het Zoniënwoud

Het uitgestrekte Zoniënwoud is een fantastische looppiste én de locatie van de jaarlijkse loopklassieker Les Hivernales. Ingewijden weten dat het hier tevergeefs zoeken is naar een meter vlak terrein. Vanuit het Centrum ADEPS in Oudergem kan je drie jogginglussen volgen van respectievelijk 5, 10 en 20 kilometer.

Paardrijden door Tervuren

Het Zoniënwoud heeft dan wel ruiterpaden, spannender is het bewegwijzerd parcours rond Brussel dat ook door Tervuren loopt. De route is goed voor meerdaagse tochten met stops in ruiter- en paardvriendelijke B&B’s die ook je vierbenig gezelschap in de watten en stro leggen.

Mountainbiken in de Rand

Het mountainbikenetwerk Zuidwest Rand is goed voor 217 km lang glooiend off-road fietsplezier. Het netwerk verbindt de mountainbikelussen van Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw. Sport Vlaanderen biedt fietskaarten aan maar je kan de routes ook downloaden met een app.

Uitblazen in Hofstade

Op recreatiedomein Sport Vlaanderen Hofstade werden twee historische panden en een plek onder de berkenbomen omgeturnd tot strand- en zomerbar. Bij de ene strandbar kan je snacken, al dan niet met je voeten in het zand. Om een oogje te werpen op je koters in de speeltuin, zit je goed op het grote terras van de selfservice-bar. Er is ook een sportief en cultureel zomerprogramma met onder andere openluchtfilms.

En… Relax

Blik de dag in met een rondje bowlen bij Bowling Stones Group, met 36 bowlingbanen de grootste van de Benelux. Het is echter het hippe restaurant Bobbies dat zorgt voor de trendy vibes. Verse gerechten en cocktails met livemuziek, in een exuberant decor of op een terras van kunstgras. Voor een weldoende nacht, pal in het groen, kies je tussen Thermae Grimbergen of Thermae Boetfort op het 400 jaar oude kasteeldomein in Melsbroek. Je komt er weer op adem met wellness- en beauty-arrangementen (voor hem en haar), in de privésauna’s of het zwembad. De groep heeft ook de Health club Thermae Sports en sportclub CrossFit in Merchtem, voor wie nog energie overheeft.

Beeld: © Visit Flanders