Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Finland of Meetjesland?
Alle artikels

Finse landschappen in het Meetjesland

Schitterende kreken die de groene omgeving weerspiegelen, houten wandelpieren en geen bakstenen huis in zicht? Het klinkt inderdaad als een scène uit Scandinavië, maar hier wordt het serene landschap van de Oostpolderkreek omschreven. Langs de prachtige watergeul in het Meetjesland voel je je net in Finland.

Een dagje kreken en visserdorpjes

De beste manier om de charme van de kreken te bewonderen? Vanop het water natuurlijk! De wandelroute Veertje Over is een vlakke tocht van 11 km waarbij je met een voetveer het Leopoldkanaal oversteekt tot bij de pittoreske kreken. Je verkent er de sereniteit van de Bentillekreek, Oostpolderkreek en de Boerekreek. Ook het vissersdorp Boekhoute is een bezoekje waard, zeker met de pagadders erbij! De wandelroute van 7 km 'Boekhoute, een vissersdorp op kindermaat’ vertelt je de geschiedenis van de streek op een boeiende manier. Je gids, Garry Garnaal, leidt je langs grenzen, dijken en restanten van de oude havens in het Meetjesland.

Modern en authentiek logeren

De moderne B&B Vita Roka is de ideale uitvalsbasis voor een weekendje in het Meetjesland. Bij deze logies in Knesselare, even ver van Gent als van Brugge, word je omringd door de groene omgeving aan de rand van het Drongengoedbos. Een relaxmomentje in de wellness maakt je verblijf compleet. In het hartje van het Meetjesland, Eeklo, stuit je op een art-nouveauparel. Hotel Shamon is een prachtig hotel met authentieke elementen waar je je een prins(es) waant. Net een scène uit een sprookje.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in