Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Bloesemroutes van het Hageland
Alle artikels

Fietsen tussen de bloesems van het Hageland

In april ontluiken de bloesemknopjes een voor een, tot ze de hele Hagelandse fruitstreek kleuren in prachtige witte en roze tinten. De echte start van de lente! Voel je het kriebelen? Tijd om de fiets van stal te halen.

Elk breekbaar bloesembloempje is een meesterwerk op zich. De inspiratie voor elf speelse kunstwerken: Fruitbeeldig in het Hageland. Ontdek ze allemaal met de bloesemfietsroutes in het Hageland.

Onze aanrader? Het Familieparcours: 32 kilometer door de dorpjes Ransberg, Drieslinter, Zoutleeuw en Geetbets, het hart van de fruitstreek. Bij elke halte valt er wat te beleven.

Zet je neer in het bijzondere klokhuis aan de Sint-Odulphuskapel in Zoutleeuw en laat je hypnotiseren door de kleurrijke dansende lintjes aan het kapelletje. Knutsel je eigen bloesemtalisman in Provinciedomein Het Vinne, en beklim dan de hellingen van de Ransberg. Zie er bij elke sprong hoe het perspectief van het lijnenspel verandert bij het kunstwerk Shelter! In Geetbets mag je volop ravotten op de Pretpeer en het Kroonzitje van kunstenaar Yves Willems.

Luister naar de Bloesemfluisteraar

Zijn de bloesemknopjes open of niet? Daarvoor hoef je je luie zetel zelfs niet uit te komen. Check het gewoon bij de Bloesemfluisteraar.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in