Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
fietsen langs de maas
Alle artikels

Fietsen langs de Maas, de mooiste grens van het land

Onze mooiste landsgrens? Dat is zonder twijfel de grillige Maas tussen Maastricht en Kessenich. Een wirwar van meanders, stroomgeulen en dijken, een uitzonderlijk natuurpark en een schitterend fietsgebied.

De winterdijken vormen een prachtig, autovrij fietstraject waar je ongestoord kan genieten van de natuur. Neem je tijd en laat de charme van het gebied je overdonderen. Het waterleven, het snoer van charmante Maasdorpjes, het kalme ritme van de rivier. Haal de Fietskaart Limburg in huis en stippel je route uit in RivierPark Maasvallei, het mooiste grenslandschap dat je maar kan vinden.

Met de veerboot naar Nederland

Steek de Maas en dus ook de grens over met de veerpontjes. Het zijn er vier, waarvan je er eentje ook met de auto op kan. Een enkele overzet kost je één euro. Of koop een 10-beurtenkaart en maak kans om een boottochtje op de rivier te winnen.

De Maasfietsroute

Heb je de smaak echt te pakken? Dan daagt de Maasfietsroute je uit. Deze fietsroute volgt de rivier van haar bron in het Franse departement Haut-Marne tot de monding bij Rotterdam, 1152 kilometer lang. Twee etappes slingeren doorheen de Limburgse Maasvallei.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in