Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
fietsen langs de maas

Fietsen langs de Maas, de mooiste grens van het land

Onze mooiste landsgrens? Dat is zonder twijfel de grillige Maas tussen Maastricht en Kessenich. Een wirwar van meanders, stroomgeulen en dijken, een uitzonderlijk natuurpark en een schitterend fietsgebied.

De winterdijken vormen een prachtig, autovrij fietstraject waar je ongestoord kan genieten van de natuur. Neem je tijd en laat de charme van het gebied je overdonderen. Het waterleven, het snoer van charmante Maasdorpjes, het kalme ritme van de rivier. Haal de Fietskaart Limburg in huis en stippel je route uit in RivierPark Maasvallei, het mooiste grenslandschap dat je maar kan vinden.

Met de veerpont de grens over

Steek de Maas en dus ook de grens over met de veerpontjes. Het zijn er vier, waarvan je er eentje ook met de auto op kan. Een enkele overzet kost je een euro. Of koop een 10-beurtenkaart en maak kans om een boottochtje op de rivier te winnen.

De Maasfietsroute

Heb je de smaak echt te pakken? Dan daagt de Maasfietsroute je uit. Deze fietsroute volgt de rivier van haar bron in het Franse departement Haut-Marne tot de monding bij Rotterdam, 1152 kilometer lang. Twee etappes slingeren doorheen de Limburgse Maasvallei.

Fietsen langs de mooiste landgrens?

Boek nu je verblijf