Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
De Wadden of het Waasland?

Fietsen en wandelen langs het water

De traag stromende Schelde, de slikken en schorren vol kwetterende watervogels, de kreken en elzenbossen. Water tekent de Polders van Kruibeke in een prachtig fiets- en wandelparadijs. Vergeet de Wadden maar, het mooiste waterlandschap vind je in het Waasland.

Wist je dat de Polders van Kruibeke het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen vormen? Goed voor 650 hectare onbezoedeld natuurgebied langs de oevers van de Schelde in Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Je hebt er zelfs indrukwekkende watervallen: de enorme Meisesluis zorgt er twee keer per dag voor dat het water het land weer voor even inpalmt.

Waterwandelen

Een waardevol landschap dat je het best te voet ontdekt. Volg de Rupelmondse Kreek wandelroute, of haal de belevingsgids Oeverlopen met vijf suggestieroutes die je niets doen missen. Vergeet je verrekijker niet om de watervogels te bewonderen. Met wat geluk spot je ook een otter, een ree of een vos.

Fietsen langs de Schelde

Liever met de fiets? Download de Go with the Flow Fietsroute, een glooiende rit van 46,8 km langs het rustgevende, kabbelende water van de Schelde en door de natuur van de Polders van Kruibeke.

Krijg je niet genoeg van het mooiste waterlandschap van België?

Boek nu een logie en blijf een heel weekend