Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
De Wadden of het Waasland?
Alle artikels

Fietsen en wandelen langs het water

De traag stromende Schelde, de slikken en schorren vol kwetterende watervogels, de kreken en elzenbossen. Water tekent de Polders van Kruibeke in een prachtig fiets- en wandelparadijs. Vergeet de Wadden maar, het mooiste waterlandschap vind je in het Waasland.

Wist je dat de Polders van Kruibeke het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen vormen? Goed voor 650 hectare onbezoedeld natuurgebied langs de oevers van de Schelde in Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Je hebt er zelfs indrukwekkende watervallen: de enorme Meisesluis zorgt er twee keer per dag voor dat het water het land weer voor even inpalmt.

Waterwandelen

Een waardevol landschap dat je het best te voet ontdekt. Volg de Rupelmondse Kreek wandelroute, of haal de belevingsgids Oeverlopen met vijf suggestieroutes die je niets doen missen. Vergeet je verrekijker niet om de watervogels te bewonderen. Met wat geluk spot je ook een otter, een ree of een vos.

Fietsen langs de Schelde

Liever met de fiets? Download de Go with the Flow Fietsroute, een glooiende rit van 46,8 km langs het rustgevende, kabbelende water van de Schelde en door de natuur van de Polders van Kruibeke.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in